• C Novo mesto
  • 02:47
  • Ned, 26.06.2022

Ne boste verjeli, v kaj naj bi želel Putin preimenovati McDonald’sove lokale v Rusiji

Po tem, ko je McDonald’s prejšnji teden začasno prekinil poslovanje v Rusiji, naj bi blagovna znamka McDonald’s v Rusiji postala stric Vanja kot lik v Čehovovi drami, piše portal Il Messaggero. Navedeno je, da so loki McDonald’s obrnjeni tako, da so videti kot črka B. Po družbenih omrežjih se širi zahteva za registracijo blagovne znamke, ki ni potrjena kot pristna. Menda bi morale nove restavracije imeti enako ponudbo kot McDonald’s, vendar nižje cene. Prav tako je navedeno, da bo veriga Stric Vanja uporabljala samo ruske sestavine.

Spomnimo, McDonald’s je zaradi ruske invazije na Ukrajino začasno zaprl 847 restavracij v Rusiji. Izvršni direktor Chris Kempczinski je dejal, da bo veriga začasno ustavila poslovanje v Rusiji, vendar bo še naprej plačevala svoje zaposlene, neprofitna organizacija Ronald McDonald House Charities pa bo še naprej delovala.

Pozor na lažne novice

A pozor, odkar obstajajo spletna omrežja, nas objavljanje in uporabljanje lažnih fotografij spremlja na vsakem koraku. Zadnji dve leti, ko je bil svet v primežu pandemije, smo bili priča številnim primerom, ko so fotografijam pripisali napačen opis in tako širili lažne informacije, ob dogajanju v Ukrajini pa bo očitno šlo le še korak dlje. V zadnjih tednuih smo namreč priča številnim objavam in fotografijam dogajanja iz »prve roke«, ki so se kasneje izkazala za napačne, lažne ali popolnoma izkrivljene. Gotovo je najbolj razvpiti primer lažne novice iz Ukrajine poročanje o dogodku na Kačjem otoku v Črnem morju, kjer naj bi umrlo vseh 13 ukrajinskih vojakov, ki so branili otok, a so se izkrcali živi in zdravi. Ali pa tista, da je  Pornhub blokiral gledalce iz Rusije.

Prav zato so v ruskem parlamentu  razpravljali o novem predlogu zakona, ki predvideva 15-letno zaporno kazen za tiste, ki bodo širili “lažne novice” (t. i. fake news) o ruskem vojaškem posredovanju v Ukrajini.

N. D.; Foto: youtube

dolenjske toplice
dolenjske lekarne poletje