• 19.75C Novo mesto
  • 16:42
  • Čet, 01.10.2020

Obsedena z roza: 13 let ni nosila ničesar v drugi barvi, celo njeno stanovanje pa je v roza barvi

32-letna Yasmin Charlotte se je v roza barvo zaljubila že kot deklica in ta ljubezen se nadaljuje še danes. Obsedenost s to barvo je v popolnosti potrdila, ko se je lani preselila v svoje stanovanje.

Yasmin Charlotte (32) je učiteljica iz Švice, ki je svoje stanovanje okrasila z rožnatimi ogledali, lestenci in stenami v svoji najljubši barvi.

“Vrnitev v roza stanovanje me po stresnem dnevu pomiri. Zame je kot prijetna odeja” – je dejala in dodala, da roza predmete zbira že od otroštva. Če najde nekaj, kar ji je všeč v drugi barvi, to preprosto pobarva v roza barvo.

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Njeno stanovanje včasih povzroči šok za njene goste.

“Ko nekdo pride v moje stanovanje vsi ostanejo v majhnem šoku, ker ne morejo verjeti, da je vse roza. Na srečo ni še nihče pobegnil, vse to jih resnično zanima” je dejala Yasmin.

Tudi njena celotna garderoba je v roza odtenkih. Ima celo 100 parov čevljev v svoji najljubši barvi.

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

“Preden sem postala učiteljica, sem se naučila šivanja, zato si včasih sama izdelam oblačila, večinoma pa jih kupujem po spletu in v trgovinah. Nikoli mi ni bilo treba nositi druge barve za v službo in nikoli ne bi izbrala dela, kjer ne bi mogla nositi roza oblačil” – pravi Yasmin, ki zadnjih 13 let ne nosi ničesar drugega kot roza.

“Včasih sem morala na pogreb ali kaj podobnega, če pa se to zgodi, si oblačila preprosto izposodim. V lasti nimam ničesar, kar ni roza. Res se počutim čudno, če oblečem karkoli drugega”, pravi.

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Pri 19 letih je Yasmin zavrgla modre kavbojke – svoje zadnje oblačilo, ki ni bilo v roza barvi.

“Moji šolski prijatelji so mislili, da gre samo za fazo, a ko so me čez nekaj let videli, so rekli: ‘Še vedno nosiš roza barvo’. Družina me podpira in pravi, da jim je všeč– je dodala učiteljica, ki je priznala, da jo ljudje na ulici pogosto nenavadno gledajo, nekateri pa njeno roza opravo tudi grdo komentirajo.

“Sprva sem se počutila skrajno neprijetno. Pozornost mi ni bila všeč, a sčasoma mi je to postalo nekaj povsem normalnega in zdaj niti ne opazim, da me ljudje gledajo”, je dejala.

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Njeni učenci pa so zelo razumevajoči in ji pravijo ‘Miss Pink’. Yasmin pa je še razkrila, da se namerava poročiti v roza obleki.

 

Foto: Instagram

Foto: Instagram

 

Pripravila: N.P., Foto: Instagram