• 13.53C Novo mesto
  • 03:03
  • Ned, 07.06.2020

Panični Slovenec beži od žene: Pustite me v Istro, dovolj mi je

Zakonski par Škafer, Jožef (63) in Daria (62) je v petek v istrijansko naselje Barbariga prišel iz Celja. Pravita, da jih nihče na meji ni preveč spraševal. Na parkirišču pred njunim stanovanjem je bilo parkiranih še nekaj avtomobilov s slovenskimi registracijami.- Zadnjič smo bili tu februarja, ko je bilo še mogoče. Stanovanje smo kupili pred tremi leti, poleti pa običajno v Barbarigi, zato smo se odločili kupiti nekaj svojega – pravijo simpatični Slovenca za 24sata.

Ob tem pove še anekdoto iz čakanja na meji po koncu koronavirusa: »Na Hrvaško sem vstopil po skoraj petih urah čakanja na meji. Policist me je, ko sem pogledal dokumente, vprašal, kje je moja žena, zato sem odgovoril, da sem bil zaradi virusa korone že dva meseca zaprt z njo v stanovanju in da sem prišel za konec tedna na počitek v svoj objekt v Barbarigi. Smejal se je in me spustil.«

Sicer pa je v nedeljo iz istrskega štaba prišla dobra novica, da so od 92 vzorcev, testiranih na Covid-19, vsi negativni in ni bilo nobenih novih primerov. Istrska policija je po drugi strani dejala, da je bilo od 15. maja od polnoči do 17. maja do 12. ure na mejnih prehodih istrske policijske uprave registriranih skupaj 6.333 vstopov.