• C Novo mesto
  • 10:48
  • Ned, 28.02.2021

»Potniki mi ves čas govorijo, da sem prelepa za to službo, vendar mi je všeč in ne želim nehati«

Ves čas imam podobne reakcije, vendar ne želim zapustiti službe, pravi 24-letnica.

Nekdanja medicinska sestra, ki zdaj dela kot voznica avtobusa, pravi, da ji potniki ves čas govorijo, da je za to ‘preveč lepa’. 24-letna Jodie Leigh Fox iz Essexa si namreč obljubila, da se bo borila proti takim stereotipom v svoji službi, ki jo uživa zadnja tri leta.

24-letnica je kariero spremenila, ko je videla oglas za voznike avtobusov, in se odločila, da se prijavi, ker jo je že od nekdaj zanimalo, da bi sedela za volanom. A od takrat, se po njenih besedah mora ‘boriti’ pretežno z moškimi popotniki, ki komentirajo njen videz. »Ko moški vstopijo v avtobus, imajo vedno enako reakcijo kot ‘tako si lepa’ ali ‘tako lepega voznika avtobusa še nisem videla v življenju’. Ljudje mi vedno znova govorijo, da sem preveč lepa, da bi bila voznica avtobusa, in tudi ženske mi dajejo lepe komentarje,« je povedala Jodie.

Ima celo skupino oboževalcev

Kljub pozornosti je Jodie dejala, da si še vedno želi voziti avtobuse, ker ima rada svoje delo. Na TikToku ima seveda skupino oboževalcev, s katerimi deli svoje videoposnetke z dela. Pozornost pa je pritegnila šele, ko je razkrila, kaj počne. »Že prej sem objavljala videoposnetke, vendar ne v službeni uniformi in šele ko sem ugotovila, da se vozim z avtobusom, so ljudje ponoreli nad njim,« je dodala.

Kljub svoji priljubljenosti na družbenih omrežjih Jodie pravi, da ne namerava opustiti službe in bo vozila avtobuse, dokler se ne upokoji, piše Mirror.

NaDlani.si; Foto: Instagram