• C Novo mesto
  • 05:25
  • Ned, 11.04.2021

Pozor, sanjska služba! Plačali vam bodo tisočaka, da gledate Friendse

Ko gre za sanjska delovna mesta, je plačilo za gledanje vaših najljubših televizijskih serij ravno tam nekje s preizkušanjem vzmetnic in okušanjem čokolade. A čeprav z ljubeznijo do čokolade ali spanja verjetno kmalu ne boste zaslužili, lahko zaslužite 1000 dolarjev, da sedite na kavču in gledate serijo Prijatelji (Friends).

Kako torej uresničiti te sanje? Tukaj je vse, kar morate vedeti – in če je služba dejansko resnična. Best Value Schools, spletno mesto, katerega cilj je ljudem zagotoviti informacije o vrednosti univerzitetnega ali podiplomskega izobraževanja, ki s pomočjo podatkov ugotavlja, katere šole so dobra naložba, izbira pet ljudi, ki si bodo ogledali vseh 121 epizod prvih petih sezon Prijateljev, medtem ko delijo svojo izkušnjo gledanja z uporabo hashtaga #bestvalueschools.org in @bestvalueschools.org na družabnih omrežjih. »Petim oboževalcem bomo plačali po 1000 dolarjev za ogled vsake epizode prvih 5 sezon komične hit serije 90-ih, da boste lahko tudi v teh časih družbenega distanciranja preživeli čas s Prijatelji in bili za to nagrajeni,« Best Value Schools objavlja na svoji spletni strani.

Skupaj s 1000 dolarji bo pet srečnih dobitnikov dobilo tudi nekaj ‘priboljškov’, vključno z vrčkom Central Perk, klasično majico z logotipi Friends in darilno kartico DoorDash za 100 dolarjev, da bo vaša igra s prigrizki močna, medtem ko boste viseli več ur s Chandlerjem, Phoebe in ostalo tolpo. Ko končate z gledanjem, uvrstite svoje najljubše epizode in objavite vašo lestvice na spletu. Zveni kot delo za vas? Odlično. Kolikor lahko ugotovimo, vse, kar potrebujete, je, da imate vsaj 18 let, zakonito dovoljenje za delo v ZDA in ste aktivni uporabnik družbenih omrežij. Postopek prijave je zelo enostaven, saj morate le navesti nekaj osnovnih informacij, povezave do svojih računov na družabnih omrežjih in hitrih 200 besed o tem, zakaj bi bili idealen kandidat. Rok za prijavo je 31. marec. Tudi če niste največji oboževalec prijateljev, se to zdi zabaven način zaslužka. In niti ni videti, da bi si morali epizode ogledati v noči, kot so nekatere podobne službe v preteklosti že zahtevale. Pravzaprav je tako enostavno, da se zdi se, da ni resnično.

Prijatelji so se vrnili: snemanje naj bi se začelo to pomlad

Že februarja lani pa je HBO potrdil, da se v posebni epizodi priljubljeni Prijatelji na male zaslone vračajo z epizodo ‘The One Where They Got Back Together (Tista, kamor so se vrnili skupaj). Premiera naj bi bila maja lani, a je sredi pandemije virusa korona snemanje zamujalo.

Oboževalci serije so se spraševali, kdaj se bodo junaki znova združili, 54-letni igralec David Schwimmer, ki je v sitcomu igral Rossa Gellerja, pa je razkril, da se bodo dokončno združil v dobrem mesecu dni. Serija Prijatelji je bila na NBC premierno prikazana 22. septembra 1994 in sčasoma postala ena najuspešnejših in najbolj priljubljenih serij v televizijski zgodovini. Priljubljena ‘banda’, ki so jo sestavljali Phoebe, Ross, Joey, Monica, Chandler in Rachel, je gledalce zabavala celih 236 epizod.

NaDlani.si; Foto: Instagram