• C Novo mesto
  • 16:17
  • Sre, 22.09.2021

Slovenec prodaja avto, takšnega oglasa še niste brali: Nikol ne bom vnukom razlagal, kak sem v fičeku drajsal babico

Na spletni strani za prodajo rabljenih avtomobilov smo naleteli na nenavaden oglas, ki bo zaradi pojasnila, zakaj Boris prodaja avto. Celoten zapis (objavljamo ga v originalu, nelektoriranega, op.p.) iz Avto.net vas bo nasmejal ali pa šokiral.

Hotel je biti kot oče

»Motiv da sem tale avto kupil je seksati v malem avtu. Moj ata se hvali kak je to včasih v fičeku počel. Hotel sem dokazat, da lahko tud js. Do zdaj mi ni uspelo, imam namreč ženo, ki je ne spravim not na vse štiri. Preprosto ni več za take štose. Odkar imava 2 otroka je dejanje postalo teorija. Nekak ji tale avto ne sede. Še Kolegica je priznala, da ima zadaj več placa kakor Twingo, sem tud ženi povedal da bi jo motiviral, pa ni prijelo. Očitno nikol nebom vnukom razlagal kak sem v fičeku drajsal babico. Sem si zdaj kupil enoprostorca in je kar navdušena nad njim, očitno pada na večje avte. Upam, da žena tega oglasa ne bere. Ženo bom obdržal, odlično kuha, je zelo pridna za povrh pa še lepa. Avto je tud lep in ne kuha. Prodam. Da razčistiva: avto ni vreden 500eur ne. Ker to ni avto a.ka. Clio, od točke A do B (če ti rata) pol si kupi Clia in nehaj brati oglas. Bistvo tega Seicenta Abarth je surova zabava in redkost. Glej, dans že vsak 7, ki malo več zasluži kupi Porscheja. Danes je že več Porschejev na vasi in za pogledat niso več zanimivi. Ti pa boš edini v regiji, ko imaš Rumenega Seicenta ABARTH s Panoramo in Slovenskega porekla…takrat veš zakaj ga vžgeš,« se začne nenavaden zapis o prodaji rumenega športnega fiat seicento sporting abartha na portalu Avtonet.

Avto za dušo, duša potešena

Seveda hoče Boris prepričati kupce z istim slogom: »Ima tipski športni auspuh in se ful dobro sliši.. nevem kak bi z besedo napisal: Whruum…Whruum… Imam ga že 3 leta, je prej 4 leta stal v garaži. Zdaj Prebarvan, servisiran (brat je avtomehanik) popravljen, zaščiten z antikorozijo, dol spuščen s poširjenimi gumami…vse homoligrano, vsi računi, potrdila ipd Prevoženih ima 120.000 km in srčno verjamem, da so realni kilometri. Ima pa ful poceni rezervne dele kot kakšen Pony kolo. Edino z Italjani posle sklepat joooj… auspuh sem čakal 3 mesce, prav tako neki delček za streho 3 mesce… egoisti. Streha dela v nulo ne pušča. Sem se že vozil v takih nalivih, da dihat nisi mogel pa je držalo. Streha ima tudi nova nosilca za zaklep in bo tole držalo še 20 let (hvala mojster Pečnik). Odrta streha je rajcanje na cesti: kadar sonček posije ali zvečer ob zvezdnati noči uuh in aaah. Pa še vsak dan se vozim ob Dravi, kdo ve kdaj bom smuknil v reko, takrat bom rabil odprto streho, da se rešim. Glede na to koliko sem v avto vložil, ga prodajam pod ceno in vem da kupcu delam uslugo. Avto sem imel za dušo in zdaj je duša potešena. Mašina laufa super. Kljub menjavi tesnil je vseeno postala mastna. Za Fiate je to naravni pojav. Fiat, ki nima mastne mašine je ziher nekaj narobe. Menjane tudi vse luči. Vse je novo. Avto je kot gokart. Pedale ima tako skupaj, kakor bi noge v vedro namočil. Se navadiš. Zakaj bi se vozil 200kmh, če te je lahko že pri 120kmh strah. Drži se ceste ko cek. Ker je bolj športni ga luknja na cesti kar požre. Lukenj tukaj je veliko. Smo na Koroškem. Pri 130kmh je ful adrenalin, še posebej če pred tabo skoči srna si boš verjetno zlomil nogo. Avto Ima 740 kg in niti ene zvezdice trka varnosti. A ni to doživetje?  Na avtocesti pri 160kmh sem prehiteval BMWja huhu. Verjetno je on šparal gorivo js pa ne.«

Klical ga je Pikaču

Ob tem dodaja, da je avto ljubkovalni poimenova »Pikaču«. »Plišasto igračko iz prtljažnika podarim. Če sem nedosegljiv sem na šihtu, na špilu, z družino. Pol pošlji sms, ker vedno ko kličem nazaj so neke ankete ali prodajalci kapsul za bolšja jetra. Moja jetra so čist Ok. Na Molu sem vedno tankal 100-oktanski bencin. So mi dali 1c/liter popusta pa se mi je fajn zdelo,« zaključi nenavadni oglas.

Če vas je prepričal, boste za vse skupaj morali odšteti 1900 evrov.

N. D.; Foto:avto.net