• 13.35C Novo mesto
  • 19:14
  • Sob, 24.10.2020

Slovenka (21) kljub prepovedi šla v Zrče, to kazen ji je pripravil oče ob vrnitvi

Na Radio 1 so prejeli zanimivo pismo očeta, ki je opisal dogajanje 3 tedne nazaj. Njegova hčerka se je kljub prepovedi odpravila na Pag, po vrnitvi domov se je slabo počutila, šla je na testiranje … To je njegova zgodba:

»Ko me je klicala, da se slabo počuti, nisem niti sekundo razmišljal in jo odpeljal na test. Vprašal sem jo, kaj je narobe, pa je rekla, da kašlja in težko diha. Potarnala je tudi, da je hrana čisto brez okusa in ji nič ne sede. Predtem sem se dobro zaščitil, saj nisem želel tvegati. Prav čutil sem, da se je okužila, čeprav mi je rekla, da je pazila, nosila masko in šla samo en večer ven. Rekel sem ji, naj laže komu drugemu, meni ne more. Poklical sem v zdravstveni dom in jo naročil. Še isti dan sem jo odpeljal tja in po nekaj urah sem dobil klic zdravnika. Testi so pokazali, da je pozitivna na covid! Nisem ji želel pridigati in jo kregati, saj sem vedel, da besede ne bi zalegle. Že dan prej sem ukrepal in ji uredil ”novo sobo”.  Tudi če ne bi zbolela, bi za kazen bila tam, saj me ni poslušala in je prav, da se nauči nekih manir. V garaži sem ji pripravil vzmetnico. Na srečo imamo zraven tudi wc, ki ni v najboljšem stanju, a bo zadostoval. Rekel sem ji, da bo ostala v samoizolaciji, saj si z njeno mamo žal ne moreva privoščiti karantene, ker imava delo, ki ga ne moreva opravljati od doma. Sprva se je upirala, češ, da jo zlorabljam in da so to nečloveški pogoji, pa sem jo takoj opomnil, kako nečloveško se je vedla, ko je plesala v klubu in uživala. Priskrbel sem ji računalnik (za pisanje diplome), pogovarjanje preko skype in gledanje filmov. Prav tako sem ji pripravil mikrovalovno pečico in nekaj hrane, ki si jo lahko pripravi sama, ko nas ni doma. Kupil sem ji celo križanke in našel nekaj knjig, ki jih ni prebrala odkar se je prenehala bralna značka.

Žena ji vsak dan po službi pripravi hrano in ji jo pusti pred vrati. V stanovanjske prostore nima dostopa, saj vse zaklenemo, ker ne želimo, da kogarkoli okuži. Ima še dve sestri, ki bosta šli kmalu v šolo in ne želimo, da zbolita – se mi zmeša, da bom moral v garažo dati še dve vzmetnici. Lahko gre na vrt z masko in rokavicami, a nikakor se ne sme z nobenim družit. Sosedu, ki je že v pokoju smo naročili, da malce pogleda na naše dvorišče, kaj se dogaja, ko nas ni. Kako se tušira? Vsak dan ji odnesemo lavor z vodo, milom in brisačami, za osvežitev ima tudi osvežilne robčke. Glede na to, da bo cel dan ležala, vsakodnevnega tuširanja ne rabi, saj se niti preznojila ne bo.«

NaDlani.si; Foto: Pixbay