• C Novo mesto
  • 16:08
  • Sre, 22.09.2021

Slovensko podjetje spet ponuja sanjsko službo: 1000 evrov za 8 ur spanja!

Interes je izjemen, v prejšnjih letih se je na razpis odzvalo več kot 15 tisoč ljudi …

V Studiu Moderna že tretje leto zapored z razpisom iščejo spalca, ki bo skupaj z njimi opozarjal na pomen kakovostnega spanja. Gre za najmanj stresno delovno mesto kot iz sanj, saj izbranemu posamezniku za osem ur spanja ponujajo kar 1.000 evrov neto plačila. Glede na izjemen interes v prejšnjih letih, ko se je na razpis odzvalo več kot 15 tisoč ljudi, tudi tokrat pričakujejo rekordno število prijav.  Vsi zainteresirani zaspanci se lahko na sanjsko enodnevno delo prijavijo na www.dormeo.net/danspanja do nedelje, 26. septembra 2021.

Povratne informacije služijo za izboljšave

»Poslanstvo znamke Dormeo je pomagati vsem do kakovostnega in zdravega spanca. In prav s tem namenom izvajamo razpis za Dormeo® spalca, saj akcija pritegne veliko pozornost javnosti, ki jo izkoristimo kot priložnost za ozaveščanje in izobraževanje,« pravi Lea Vozel, vodja omenjene blagovne znamke. Glavna pogoja pri izbiri kandidata bosta torej predanost spanju in podrobno poročilo o lastnih spalnih navadah in  spalni izkušnji. Te povratne informacije služijo kot vzvod za družbeni pogovor o pomenu spanja, predloge za dodatne izboljšave pa strokovnjaki upoštevajo pri snovanju njihovih inovacij in tehnoloških rešitev.

Kaj mora imete dober spalec?

Dodajmo še, da se na delovno mesto spalca lahko prijavijo vsi polnoletni navdušenci nad spanjem. Zatem bodo strokovnjaki izbrali kandidata, ki je »dober spalec«, ima ustaljen spalni ritem, ni dovzeten za motnje v prostoru spanja in se zna za spanje ustrezno pripraviti. Izbrani spalec bo svoje delo na nenavadnem delovnem mestu opravil 7. oktobra 2021, njegov podvig pa bomo, vključno z vsebinskimi pripravami, lahko spremljali tudi ostali.

Sanjske službe

Sicer pa to ni edina sanjska služba o kateri smo pisali na našem portalu. Narodni muzej ameriške zgodovine lociran v Washingtonu je recimo pred leti objavil, da bo njihov uslužbenec moral potovati po državi, piti pivo in bo imel pri tem krite vse stroške, njegova plača pa bo znašala 64.650 dolarjev letno.

Best Value Schools, spletno mesto, katerega cilj je ljudem zagotoviti informacije o vrednosti univerzitetnega ali podiplomskega izobraževanja, je ponudilo službo, pri kateri  lahko zaslužite 1000 dolarjev, da sedite na kavču in gledate serijo Prijatelji (Friends).

Bogata družina s Floride pa je iskala par, ki bi vzdrževal hišo na zasebnem otoku na Bahamih.

 

N. D.; Foto: Pixbay