• C Novo mesto
  • 03:59
  • Čet, 09.02.2023

Splet gori! Takšen paket dobijo od vlade ljudje, ki se okužijo s covidom

»Takšnega paketa nisem pričakoval. Nisem prepričan, ali so vsi, ki so trenutno pozitivni  v Tokiu, prejeli enake stvari.«

Neki uporabnik spletne platforme Reddit iz Japonske je pokazal, kako izgleda karantena v tej državi. »Japonska vlada pošilja brezplačen paket ljudem, ki so doma v karanteni! Razstavljena hrana je za eno osebo (mene) v Tokiu,« piše pod fotografijo, ki prikazuje vsebino paketa. »Izkazalo se je, da sem pozitiven na koronavirus. Vsako jutro me pokličejo in sprašujejo, kako se počutim tisti dan glede temperature, simptomov in ravni kisika. Vprašali so me tudi, ali želim ostati v hotelu, kar sem zavrnil, ker  živim sam. Potem so me vprašali ali želim, da mi hrano pošiljajo domov (kar sem pristal, saj je bilo brezplačno). Takšnega paketa nisem pričakoval. Nisem prepričan, ali so vsi, ki so trenutno pozitivni  v Tokiu, prejeli enake stvari,« je zapisal in dodal, da mora biti v izolaciji 10 dni.

Svoje izkušnje so delili ljudje iz drugih držav

Ta objava je pritegnila veliko pozornosti, zato so svoje izkušnje delili tudi ljudje iz drugih držav. »To je podobno kot na Novi Zelandiji, čeprav tam dobiš manj hrane, a več medicinskega materiala, kot so monitorji kisika. Ljudje tam imajo tudi možnost karantene v državni instituciji. In vsak po telefonu poroča o svojem stanju.« »Dober dan. Moja družina v ZDA je bila pozitivna, niso dobili ničesar. Niti informacij o tem, kaj storiti. Moral sem prositi, naj dobijo monitor kisika,« pa je zapisal neki drug uporabnik Reddita.

»Sem v Bolgariji, tukaj nihče ne daje nobenih paketov. Moja zdravnica je še vedno zelo dobra, sprva sem bila negativna, a sem imela simptome in postajalo je vse slabše, zato mi je rekla, naj pridem na pregled, predpisala mi je zdravila. Rekla, naj se izoliram in vzamem monitor za kisik in jo takoj pokličem, če padem pod določeno raven. Iskreno povedano, moj zdravnik se mi zdi izjema v tej državi,« je svojo izkušnjo delila uporabnica iz Bolgarije.  »V Združenem kraljestvu te samo vprašajo: ‘Zakaj za vraga ne prideš v službo?!« pa se je pošalila neka Britanka.

N. D.; Foto: Pixbay