• C Novo mesto
  • 07:55
  • Tor, 15.06.2021

Ste okuženi s koronavirusom? Očitno to lahko preverite doma

Izbruh novega koronavirusa v svetu je dosegel razsežnosti pandemije, je danes sporočil generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ponovno je pozval države, naj okrepijo prizadevanja za zajezitev širjenja koronavirusa, pa tudi pripravijo svoje zdravstvene zmogljivosti. Po spletu pa že krožijo razni nasveti, kako preveriti ali smo okuženi.

Tole piše na spletu

Novi koronavirusni NCP morda ne bo pokazal znakov okužbe več dni in vnaprej ni znano, ali je oseba okužena ali ne.  Ko se vam pa zviša telesna temperatura in/ali začnete kašljati in odidete v bolnišnico, imajo vaša pljuča že 50-odstotno fibrozo- TAKRAT JE ŽE PREPOZNO.  Tajvanski strokovnjaki predlagajo, da opravite preprost preventivni pregled, ki ga lahko izvedemo sami doma. Vsako jutro poskušajte narediti sledeče:

Globoko vdihnite in zadržite dih več kot 10 sekund. Če ga uspešno dokončate, brez kašlja, nelagodja in občutka depresije, je test negativen.  Pokaže namreč, da v pljučih ni fibroze, kar v bistvu pomeni, da ni okužbe. Ker so razmere kritične, predlagamo, da ta test opravite vsako jutro v čistem zraku, preden se odpravite od doma. To so resnični in odlični nasveti japonskih zdravnikov, ki zdravijo CoVid-19. Vsi bi morali biti prepričani, da imamo usta in grlo vlažna, ne suha. Vsaj vsakih 15 minut spijte nekaj vode.  ZAKAJ? Tudi če virus pride v usta, ga bo voda ali druga tekočina odnesla v želodec, kjer ga bo želodčna kislina uničila.  Če ne pijete dovolj vode, lahko virus vstopi v vaše žile in pljuča, kar je zelo nevarno in na žalost zna privesti tudi do smrti. 

NaDlani.si; Foto: Twitter