• C Novo mesto
  • 20:39
  • Sob, 04.12.2021

Ste videli, kaj je gospa počela v eni od slovenskih trgovini?

Kdo je avtor posnetka ni znano …

Po družabnih omrežjih se kot požar širi videoposnetek početja stranke ene od slovenskih živilskih trgovin, ki naj bi nastal prejšnji teden. Preden je našla štruco kruha, s katero je bila zadovoljna, je starejša ženska z golo roko pretipala in premečkala več različnih. Da živilski trgovci stranke že leta prosijo, naj pekovske izdelke tam, kjer je mogoča samopostrežba, iz higienskih razlogov izbirajo z uporabo plastičnih zaščitnih rokavic oziroma si pri tem pomagajo s temu namenjeno prijemalko, najbrž ni treba posebej omenjati. Kljub temu ženska v priloženem videoposnetku tega ni storila, je imela pa plastično zaščitno rokavico ironično na drugi dlani. Potipala je vsaj štiri različne štruce, razkriva posnetek. Kdo je izvirni avtor posnetka, ni znano, se je pa v zadnjem tednu pojavil tudi na slovenskem kanalu Reddita, največjega svetovnega spletnega foruma. Nastal naj bi prejšnji teden v enem od slovenskih supermarketov, saj je v ozadju je mogoče slišati tudi pogovor druge stranke in prodajalke v slovenščini.

Kaj pravijo komentatorji?

»Tole je men največji kiks, tud mene vse mine do tega kruha ko gledam kaj ljudje delajo… Pred mano ga en polizu in vrgu nazaj«; »Katastrofalen vzgled mlajšim in pol so glih takšni pametni kako neotesani so mlajši!« »Zato ne kupujem kruha v … Rajši vidim, da mi ga da trgovka, kot pa da sama nabiram tiste preslatane zemlje. Opazujte situacijo pri samopostreznem kruhu 3 minute, pa vas bo minilo tisto kupovat.« »Sej to ni nič novega, to se vsakodnevno dogaja po trgovinah, ko pa opomniš da to sploh za današnje čase res ni primerno, oziroma na sploh, in da so za to rokavice, pa dobiš odgovor da naj se zase brigam. Ja in večinoma nisem videla da bi to počel nikogar mlajšega, ampak sami starejši« se glasi slog komentatorjev.

 

Pozor, da vas ne bo posnetek zavedel!

»Z videom smo seznanjeni, saj so nas nanj opozorili tudi naši uporabniki na družbenih medijih. Sporočamo, da posnetek ni bil posnet v naši trgovini, kar lahko jasno prepoznamo po različnih indikatorjih; cenovni izkaz, tla, prijemalke ipd. Tovrsten način nakupovanja izdelkov je povsem neprimeren, naše kupce stalno opozarjamo, da je potrebno pri nakupu izdelkov iz pekarne uporabljati rokavice, ki so tam vseskozi na voljo,« je preko medijev opozorila Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja trgovske verige Lidl.

N. D.; Foto: twitter