• C Novo mesto
  • 22:26
  • Pet, 12.08.2022

Ta zemljevid sveta prikazuje, kje živijo moški z največjimi ter najmanjšimi: kako pa stojimo Slovenci?

Po večini študij je povprečna velikost spolovila pri moških približno 9,1 cm v spuščenem, 13,1 cm v pokončnem stanju, 9,4 cm pa je povprečni obseg, izmerjen po sredini moškega spolovila.

Študija londonske klinike za moško spolno zdravje, International Andrology Clinic, je dala nekoliko drugačne rezultate, saj je povprečna dolžina penisa v erekciji 16,1 cm, vendar je razlog lahko tudi v ‘hvalisanju’, saj so na omenjeni kliniki na tisoče moških prosili, naj zapišejo, koliko dolg je bil njihov penis v centimetrih. Spletno mesto Target Map je ob tem ustvarilo zemljevid, na katerem lahko jasno vidite, kako moški na vseh koncih sveta stojijo z dolžino genitalij. Države z najvišjim povprečjem so rdeče, sledijo oranžna, rumena, svetlo zelena in nazadnje zelena barva za najnižje povprečje.

Največji penisi so sodeč po tem zemljevidu v zahodnoafriških državah, kjer je povprečje več kot 16 cm, moški iz Azije pa imajo v povprečju najmanjše. Na dnu so Indija, Tajska in Južna Koreja s povprečnimi velikostmi med 9,3 in 10,5 cm. Avstralija je v sklopu druge največje skupino s povprečnim penisom, večjim od 14,7 centimetra, tam so tudi Mehika, Norveška, Italija in Švedska. Hrvaška je nekje na sredini – z razponom od 12,9 do 14,7 cm – pa tudi Francija, Nemčija in Velika Britanija, medtem ko je v Rusiji povprečje med 10,5 in 12,9 cm, pa tudi na Japonskem, v Indoneziji in Braziliji, piše Daily Mail. Za Slovenijo žal ni podatkov …

NaDlani.si; Foto:Unsplash, TargetMap

bee queen
dolenjske lekarne