• C Novo mesto
  • 03:05
  • Ned, 13.06.2021

Terensko poročilo radijske novinarke v živo: Dala se dol v svingerskem klubu, da bi si pridobila zaupanje sogovornika

Z vključeno snemalno opremo je danska radijska novinarka med intervjujem v swingerskem klubu, kjer je snemala radijsko poročila o odpravi omejevalnih ukrepov, povezanih s koronavirusom, seksala.

Louise Fischer iz radijske postaje RADIO4 je bila na misiji poročati o ponovnem odprtju kluba nedaleč od Københavna po omilitvi preventivnih ukrepov. V poročilu, objavljenem v začetku tega tedna, je Fischerjevo slišati, kako intervjuva ljudi v svingerskem klubu in se jim nato pridruži pri njihovih spolnih igrah. Poslušalci so tako slišali izrecne zvoke spolnih odnosov, medtem ko je postavljala vprašanja svojemu spolnemu partnerju. »Scena svingerjev je precej skrivnostna,« je v intervjuju za časopis Jyllands-Posten dejala Fischerjeva in dodala , da je želela vzpostaviti zaupanje pri ljudeh v klubu, s katerimi je govorila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louise Fischer (@louiisefischer)

Nov pristop k novinarstvo

Direktorica programa Tina Kragelund je pohvalila njen predan pristop k novinarstvu. »Mislim, da je povsem v redu, da naši novinarji eksperimentirajo z novinarstvom na drugačen način,« je povedala za danski časnik dejal Kragelund. Vodstvo radijske postaje je svojemu preiskovalnemu novinarju že prej dalo zeleno luč za seks v svingerskem klubu, seveda le če je to želela. Kragelund je za švedsko televizijo SVT še dejala, da njena radijska postaja nima zadržkov glede nekaj tako univerzalnega, kot je seks. Dodala je, da so njeni novinarji svoje izkušnje pogosto vključevali v druga poročila.

Pozitiven feedback

»Na ta način smo lahko prodrli globlje v celotno zgodbo kot v primeru, da smo zgolj opazovalci,« je povedala za SVT. Louise Fischer je ob tem jasna, da so ji nekateri kolegi novinarji očitali prestop meje, toda velika večina povratnih informacij, ki jih je prejela radijska postaja, je bila pozitivnih.

NaDlani.si; Foto: Instagram