• C Novo mesto
  • 21:34
  • Sob, 04.12.2021

Top 5 najbolj osovraženih znakov horoskopa. Ste na seznamu?

Dejstvo je, da nekatera zodiakalna znamenja znajo biti osovražena, ker znajo biti maščevalna in manipulativna, a se s tem najbolje znajdejo v življenju. Druga pa zato, ker jim z njimi težko iti čez življenje, zaradi njihovim pretiranih zapletov in želje po popolnosti ter površnih čustev.

Dvojčki

Ljudje, rojeni v tem znamenju, so družabni, klepetavi, muhasti in nekoliko radovedni. Radi ogovarjajo druge in vedno želijo biti v središču pozornosti. Mnogim dvojčki niso všeč zaradi njihovega dvoličnega značaja. Pogosto je težko vedeti, kaj si v resnici mislijo o drugih. V nekem trenutku so sladki, v drugem postanejo zelo ostri. Tudi dolgo se ga ne da dolgo zabavati in ko jih nekdo dolgočasi, mu brez velike dileme obrnejo hrbet. Zanje je zabava na prvem mestu …

Imajo nekoliko čuden smisel za humor, oster – pogosto ne razumejo razlike med šalo in žaljivko. Prav tako njihova zaveza ni njihova močna točka, znajo biti zelo čustveni in so izjemno usmerjeni vase. Včasih poskušajo pokazati občutke, vendar to ni resnično iskreno. Ne marajo odločanja, ampak to prepustijo drugim – da ne naredijo kaj narobe.

Devica

Ljudje rojeni v tem znamenju se nagibajo k spraševanju vsega in vsakogar ter so pretirano previdni, kar pa je včasih lahko za druge naporno. Poleg tega so Device perfekcionisti, kar pomeni, da mora biti vse popolno in se bodo potrudili, da bo tako. Toda na poti do popolnosti bodo vključevali tudi druge ljudi, ki bodo morda čutili velik pritisk in nelagodje. Radi so organizatorji, ker mislijo, da jim bo to najbolje uspelo. Ponavadi delajo dolgoročne načrte, ki se jih potem strogo držijo, in tisti, ki se tega načrta ne upa držati – ne bo uspel. Imajo radi red in čistočo, da lahko normalno delujejo.

Ker so tako perfekcionisti, od časa do časa potrebujejo počitek od vseh in vsega, zato se radi umaknejo nekam v samoto in si ‘napolnijo baterije’. Najbolj sovražijo, ko jih nekdo prekine v takšnih trenutkih sprostitve, potem se jim lahko dobesedno stemni pred očmi.

Škorpijon

Znajo biti maščevalni in manipulativni, saj vedno znajo izstopati. Škorpijon je zapleten znak. Ljudje jih imajo zelo radi ali pa jih zelo sovražijo, včasih pa oboje hkrati. So zelo intenzivni, ko ljubijo, ga ljubijo močno, če pa nekoga ne ljubijo – jim bodo to brez zadržkov pokazali. Lahko so do partnerja ali prijateljev izredno posesivni, nagnjeni pa so tudi k močni ljubosumnosti. Ljudje rojeni v tem znaku niso lahki karakterji. Na primer, ponavadi nekoga razvajajo s komplimenti, pripravijo zajtrk v postelji in ga tako močno objamejo, da ne morete zadihati, a kmalu se zdi, da se obrnejo in postanejo hladni – recimo, vzamejo mobilni telefon v roke in ne upoštevajo druga stran se pritožuje nad malenkostmi ..

Nekateri jih imenujejo tako angeli kot demoni v enem. In iskreno, Škorpijoni pravzaprav uživajo v vsem, tem radi so drugačni od drugih znamenj in jih prav nič ne moti, če jih imajo posamezniki za temne, skrajne, maščevalne … A vseeno, kolikor jih imajo radi, njihova temna osebnost lahko zaduši bližnje ljudi.

Kozorog

Ti posamezniki so zelo pridni, ambiciozni in dobičkonosni. Ko si zastavijo cilj, gredo k njemu in stopijo na vse, kar je pred njimi. Nagnjeni so k drznim odgovorom in ne marajo izgubljati časa, ko poskušajo narediti vtis na druge. Kozorogi so lahko zelo resni, svoje odgovornosti jemljejo preveč resno, zato se pogosto ne znajo sprostiti in zabavati – kot da nenehno živijo v krču. Po naravi so zelo sumljivi in ​​skeptični in niso nagnjeni k temu, da bi verjeli v nekaj, česar niso videli na lastne oči. Prav tako, ko bo v njihovem življenju vse potekalo odlično, se ne bodo znali sprostiti, ampak bodo vedno imeli v glavi misel: »Kaj pa če gre kaj narobe?«. Lahko rečemo, da imajo v sebi dozo pesimizma, ne glede na to, kako dobri so v resnici.

Kozorogi imajo izrazito kritično plat značaja, a niso kritični do sebe, ampak do drugih ljudi. Imajo visoke standarde in pričakujejo, da se bodo njihovi ljubljeni prilagodili. Pogosto so tudi zelo trmasti. Če imajo močan občutek, da je njihova odločitev najboljša, jih nihče ne more prepričati v nasprotno.

Vodnar

Ljudem ni najbolj všeč njihova nepredvidljivost in paradoks. Vodnarje rutine in ponavljajoča se opravila vodijo v norost, ker radi živijo spontano od trenutka do trenutka, nekoliko pustolovski. Prav tako k vsem pristopajo bolj z glavo kot s srcem, torej čustva niso na prvem mestu, zato imajo lahko težave pri zbliževanju in povezovanju z drugimi ljudmi. Ko začnejo nekaj početi, to storijo prav – niso nagnjeni k temu, da bi delo pustili polovično opravljenega. Pripadniki tega znaka ne marajo biti zadržani in so alergični, ko nekdo posega v njihovo delo in načrte. Ko se razjezijo, napadajo brez oklevanja, najpogosteje z vikom in krikom.

Od časa do časa jih lahko ujame močan pesimizem, potem pa ne morejo videti nič dobrega v svoji okolici oz. v ljudeh okoli sebe. To je lahko stresno za posameznike, ki živijo ali delajo z njimi. Kljub temu je Vodnar eden najnaprednejših, najbolj humanih in inteligentnih znakov zodiaka.

N. D.; Foto: Shutterstock