• C Novo mesto
  • 23:22
  • Pet, 20.05.2022

V Šiški Incident med varnostnikom in gospo brez PCT-ja: Od kdaj sva na ti? Ko sem te je***

Je tukaj žrtev gospa, ki ni smela v trgovino ali varnostnik, ki je opravljal le svoje delo?

Za vikend se je zgodil incident pred Hipermarketom Ljubljana Šiška, ko je gospa iz štajerskega konca želela v trgovski center skupaj z možem vstopiti brez izpolnjenega PCT pogoja. Varnostniki so jima vstop onemogočili, kar je gospo močno razkurilo, saj je želela iti le po kruh. Nato je v roke vzela telefon in vse začela snemati. Vztrajali so namreč, da se bodo držali predpisov in ji dejali, da lahko kruh kupi tudi v kakšni drugi trgovini. Predlagali so ji tudi, naj opravi hitri antigenski test, s katerim bo lahko vstopila. Gospa pa je trdila, da jim PCT-ja sploh ni treba preverjati in se pri tem sklicevala na sodbo mariborskega sodišča.

Padale kletvice

Prišlo je do prepira, letele so raznorazne kletvice, ko se je v incident vpletla še ena starejša gospa, ki pa je očitno podpornica PCT-ja. »Če za vse velja, tudi za vas velja,’« je dejala gospe, ki ni izpolnjevala pogoja PCT in dodala: ‘»Kaj tukaj težite ljudem, ki opravljajo svoje delo. Poln ku*ac imamo takih, kot ste vi!’« Snemalka je celo želela izvedeti ime in priimek varnostnika, da bi ga lahko prijavila policiji, saj jo je ta, kot je dejala, potiskal in ji želel vzeti telefon iz rok. Dejal ji je, da so pogoji za vstop v trgovino jasni in jo pozval, naj ga preneha snemati, saj da ji tega ni dovolil. Zapletla se je tudi v spor z gospo, ki je dogodek spremljala. Ta je dejala, da bo policiji povedala, da je za dogodek kriva prav snemalka, ki je po njenem mnenju ”za v umobolnico”. »Vsi vas imamo poln ku*ac cepljeni in necepljeni! Obrnite se in se speljite!’« ji je zabrusila.

Rakotvorne palčke?

Na koncu se je gospa, ki je dogodek snemala, res odpravila proti avtu, ob tem pa še vsem navzočim dejala, da upa, da se zavedajo, da otroke testirajo z “rakotvornimi paličicami”. Del incidenta si lahko ogledate v spodnji objavi.

Uslužbenka ni izpolnjevala pogoja PCT in inšpektorici povedala svoje

V Sloveniji je ena glavnih tem pred dnevi bil podoben primer in sicer eno leto star posnetek. Na njem lahko vidimo, kako je inšpektorica obiskala eno izmed slovenskih pošt ter naletela na uslužbenko, ki ni izpolnjevala pogoja PCT, pri delu pa niti ni nosila zaščitne maske. Šlo je za anticepilko, ki ne verjame v obstoj virusa in je od inšpektorice celo zahtevala, da naj ji dokaže, da virus zares obstaja. Pri tem je vse snemala s telefonom in nato posnetek objavila na Youtube kanal.

N. D.; Foto: twitter