• 13.54C Novo mesto
  • 01:24
  • Ned, 07.06.2020

VIDEO: Družina devet let izolirana čakala na konec sveta, na dan prihajajo nove šokantne podrobnosti

Družina na Nizozemskem, ki je več let v kraju Ruinenrwold živela izolirana od sveta oz.  kar devet let čakala konec sveta, naj bi po poročanju lokalnih medijev imela še tri otroke. Doslej je javnost vedela za šest otrok, starih od 18 do 25 let, in njihovega nepokretnega očeta, ki pa naj bi imel še tri starejše hčerke, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vse tri hčerke naj bi bile starejše od 25 let, kje se trenutno nahajajo, pa ni znano. Nizozemska policija je poleg tega danes objavila, da še vedno ni znano, ali je družina na kmetiji živela prostovoljno. Potrdili so še, da je sedmerico pregledal zdravnik. Pristojno sodišče na Nizozemskem je danes odredilo 14-dnevni pripor za 58-letnega Avstrijca, Josef B. ki so ga aretirali v povezavi z družino. Osumljen je nezakonitega odvzema svobode, je na Twitterju po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdilo tožilstvo.

Na kmetiji našli šest oseb, ki so navedle, da so družina, ki šteje očeta in šest otrok

Po poročanju nizozemskega časnika naj bi bili Avstriji in družina najprej sosedje v kraju Hasselt v bližini mesta Zwolle. Oče družine naj bi imel v tem kraju do leta 2008 trgovino z igračami in lesom. Prav prek trgovine z lesom naj bi prišlo do stikov z Avstrijcem, ki je imel v le nekaj kilometrov oddaljenem kraju Meppel registrirano podjetje, specializirano za les. Po navedbah Volkskranta je Avstrijec na Nizozemskem med drugim prodajal ostružke in manjše pohištvo. 58-letnik je bil kot mizar dejaven tudi v času, ko je živel v Avstriji.

Policija je za APA danes tudi potrdila, da so ob prihodu na kmetiji našli šest oseb, ki so navedle, da so družina, ki šteje očeta in šest otrok. 25-letnega sina na kmetiji, ki je predhodno zataval v bližnji bife, takrat ni bilo. Starost in identiteta vseh sedmih sta sicer še stvar preiskave. Mama družine naj bi umrla leta 2004.

Član Moonove sekte

Nizozemski mediji so danes poročali, da naj bi obstajali indici o članstvu v južnokorejski cerkvi zedinjenja, znani tudi kot Moonova sekta, poimenovana po njenem ustanovitelju Sun Myung-moonu. Časnik De Telegraaf se je skliceval na nekega sorodnika 67-letnega očeta, ki naj bi bil član te cerkve. Po poročanju RTV Drehnte naj bi se oče in priprti Avstrijec spoznala prav prek te skupnosti. Cerkev zedinjenja je sicer že v sredo zanikala, da bi bil 58-letnik član omenjene cerkve bodisi v Avstriji ali na Nizozemskem. So pa potrdili, da je bil oče družine njihov član v 80. letih minulega stoletja, nato pa se je odselil v Nemčijo, kjer so izgubili sled za njim, navaja AFP.

NaDlani.si; Foto: youtube