• C Novo mesto
  • 11:56
  • Ned, 13.06.2021

VIDEO: Širi se videoposnetek z nacionalne televizije, novinarka prekine človeka, ki kritizira vlado

Na družbenih omrežjih se kot požar širi posnetek posnetek s HRT-ja, na katerem novinarka med intervjujem prekine možaka ravno v času, ko on kritizira vlado. V reportaži iz Splita se namreč pogovarja s tremi moškimi, ki so žrtvam potresa ponujali nastanitev. Prva dva sta na kratko razložila, kaj sta ponudila žrtvam, tretji pa je po nekaj uvodnih stavkih začel ostro kritizirati vlado.

»To je zelo pomembno, kar bi rad omenil tokrat. Tako so gorela socialna omrežja, skupine za pomoč, objave, ki jih ljudje pišejo o vaseh okoli Petrinje in okoli Gline. Ljudje sedijo zunaj z otroki po hišah, zmrznejo in dežujejo. Torej, nekateri so v avtomobilih, nekateri zunaj,« pravi moški na začetku kritike. Novinarka ga posluša. »Hrvaška država je med migrantsko krizo in med poplavo v Gunji nabavila več sto stanovanjskih zabojnikov,« je dejal moški, novinarka pa je zamenjala temo in ga poskušal ustaviti.

»Logično vprašanje je – zakaj so se ti ljudje nocoj mokri, zakaj so se otroci mokri, zakaj jim ni toplo v teh posodah?« nadaljuje, a ga novinarka prekine in kamera se odmakne od njega. Nato spremeni temo pogovora, kamera pokaže druge ljudi, možakar še vedno govori. »Plenković, kje so zabojniki,« kriči moški, ko voditelj poskuša spremeniti temo.

Posnetek se širi na Twitterju:

NaDlani.si; Foto: twitter