• C Novo mesto
  • 22:00
  • Ned, 13.06.2021

VIDEO: Slovenski najstnik sprožil polemike, ko se je ponorčeval iz tistih, ki so proti zaprtju šol

Po spletu že nekaj časa kroži videoposnetek s pomenljivim naslovom Zahtevamo šolo. Gre za video slovenskih najstnikov, ki izpostavljajo, da šola na daljavo ni primerna rešitev, da se želijo učiti v šoli, se družiti s sošolci … Če strnemo, kritizirajo ukrepe, ki so uvedeni zaradi epidemije.

Odgovor na njihovo razmišljanje je objavil sovrstnik Nejc Urbanija, 16-letni gimnazijec, ki je postal znan po seriji spletnih posnetkov. »Prvi videi so mi dali spodbudo, tako da bom še naprej redno bom objavljal moja mnenja na aktualne teme, ki se dogajajo po svetu in Sloveniji. Zelo me je presenetilo, da sem po samo nekaj posnetkih bil objavljen v raznih novicah. Zahvalil pa bi se tudi vam za povabilo na intervju, ter za vprašanja in objavljanje mojih posnetkov,« je najstnik povedal med intervjujem za portal e-maribor.

Prislhunite mu:

»Nejc, odličnooooo. Vse izrečeno nedvomno temelji na odličnem znanju in inteligenci, ki ju nosiš v sebi in kaže na to, da si sposoben razmišljati s svojo glavo. Pogumno nadaljuj tudi naprej v življenju, kajti “na mladih svet stoji”, smo rekli včasih. Glasujem zate, da naj se širi tvoja in ostalih “modra” beseda po vsej Sloveniji, po vseh družbenih kanalih in po vseh medijih,« je slog v katerem so zapisani komentarji. Se pa najdejo seveda tudi tisti, ki se obregnejo ob mladeničev priimek in pravijo da epidemija še zdaleč ni takšna, kot jo prikazujejo.

NaDlani.si; Foto: youtube