• 1.26C Novo mesto
  • 01:37
  • Tor, 24.11.2020

VIDEO: Tako izgleda policijska ura na Fužinah: policisti pobegnili pred množico?

Saj veste, ob 21. uri je v Sloveniji začela veljati omejitev gibanja, ki bo veljala vsako noč med 21. in 6. uro. Kaj takega se je zgodilo prvič po 2. svetovni vojni. V Mariboru se je v središču mesta zbralo se je okrog 30 ljudi, policija pa je dogajanje mirno opazovala. Protestniki so protestirali mirno s prižganimi baklami, zaradi nestrinjanja z uveljavitvijo odloka o prepovedi gibanja v nočnem času. Med protestniki naj bi prišlo tudi do verbalnega spopada.

Še bolj pestro pa je bilo očitno na ljubljanskih fužinah.  na ljubljanskih Fužinah. Po družabnih omrežjih pa zdaj kroži posnetek, ki naj bi nastal po tistem, ko je začetek policijske ure že odbil. Videti je, da so se zbrani pognali v tek  proti policijskemu vozilu, ki je nato odpeljalo s kraja dogajanja.

Kaj pravi policija?

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da je na večjo skupino ljudi na Preglovem trgu na Fužinah včeraj ob pol desetih zvečer naletel policist Policijske postaje Ljubljana Moste. »Ker je bilo na kraju več oseb, je operativno-komunikacijski center zaprosil za pomoč dodatnih patrulj. V tem času je nekaj posameznikov v policijsko vozilo pričelo metati predmete, zaradi česar se je policist zaradi varnosti umaknil. Policist pri tem ni bil poškodovan, prav tako ni bilo poškodovano vozilo,« so  povedali na Policijski upravi Ljubljana. Ko so na kraj prišle ostale policijske patrulje, so se storilci razbežali …

NaDlani.si; Foto: facebook