• 29.06C Novo mesto
  • 16:33
  • Ned, 18.08.2019

VIDEO: Uf, to bodo velike spremembe za Facebook! Vedeli boste celo, kdo si vas na skrivaj želi …

Bo za uporabnike najbolj priljubljenega družabnega omrežja kmalu vse drugače? Na Facebookovem dogodku leta, konferenci F8 je Mark Zuckerberg razkril načrte za spremembe omrežij v njegovi lasti – Facebooka, Instagrama, WhatsAppa. Na prvo mesto naj bi postavili varnost in zasebnost.”

Izpostavljenih je bilo nekaj ključnih sprememb: sporočila, ki jih bomo pošiljali prek Messengerja, naj bi bila v celoti kriptirana, tako da Facebook ne bo več videl vsebine; Instagram bo uvedel testno opcijo zasebnega štetja všečkov, kar pomeni, da naj obiskovalci profilov več ne bi videli števila všečkov, ampak samo še lastnik profila; v Indiji testirajo, kako bi prek WhatsAppa olajšali pošiljanje denarja; v fokusu redizajna Facebooka bodo skupine, v časovnici bo več poudarka na skupine, manj pa na novice; prepoznavan modra facebook barva praktično odhaja v zgodovino, zamenjala jo bo bela; prav tako je bilo napovedana opcija Secret Crush, ki bo delovala kot Tinder, saj boste označili osebo, ki vam je všeč med vašimi facebook prijatelji in bo to skrivnost, razen če ista oseba ne pokaže, da ste ji tudi vi všeč. Potem vaju bo Facebook povezal.

Dodajmo še, da je Zuckerberg  o časovnici uvajanja sprememb, ki jih je poimenoval FB5, dejal: »Nič se ne bo zgodilo čez noč, saj še niti mi nimamo vseh odgovorov.«

NaDlani.si; Foto: facebook