• C Novo mesto
  • 03:19
  • Ned, 13.06.2021

Zaradi tega moške v resnici privlačijo ženske prsi

Dojke so nekaj ženstvenega, nekaj, kar je bilo od nekdaj del moške fantazije. Ženske prsi so bile simbol za plodnost in seksapil, navdih za ustvarjanje umetnosti. Moški pevci so peli o njih, slikarji so jih slikali, fotografi so jih fotografirali… Skratka, moški so jih oboževali in skozi zgodovino se to ni nič kaj spremenilo – obožujejo jih še danes. Ampak ali ste se kdaj vprašali, zakaj? Možne razlage si lahko preberete spodaj.

Prinašajo obojestranski užitek

Dojke so za veliko žensk zelo občutljiva erogena cona. Vsak dotik in poljub je lahko izjemno stimulativen in vzburjajoč. Po drugi strani je lahko tudi nadležen in neprijeten – z ženskimi prsmi je potrebno ravnati previdno in predvsem z občutkom. Če je ženska zadovoljna, ko se moški dotika njenih prsi, je to zelo prijeten občutek tudi za moškega, ki si globoko v sebi močno želi zadovoljiti žensko. Če torej razmišljate, da bi v predigro vključili igro z prsmi, to seveda brez pomislekov storite.

So simbol plodnosti in zdravja

Čeprav ljudje že dolgo obvladujemo svoj nagon, pa le-ta v naših fantazijah in željah pogosto spet pride na plan. Včasih so veljala prepričanja, da večje in bolj polne prsi pomenijo boljše zdravje in plodnost ženske. To pomeni, da ženska živi zdravo in se ustrezno prehranjuje – ima posledično veliko možnosti, da bo rodila veliko otrok. Tega si podzavestno še vedno želi ogromno moških.

ženske prsi

Spominjajo na posebno vez med materjo in otrokom

Razlog, zakaj ženske prsi tako zelo privlačijo in navdušujejo moške, bi lahko bil tudi povsem evolucijski. Nekatere raziskave pravijo, da se moški s tem, ko opazujejo, božajo in gnetejo ženske prsi, podzavestno spominjajo posebne izkušnje iz otroštva, ko so jim materine dojke predstavljale neizmerno varnost, srečo in zadovoljstvo. Gre za preblisk oziroma bežen spomin na čase, ko je bilo življenje povsem brezskrbno in varno. Moški podobno vez, ki so jo imeli v zgodnjem otroštvu, iščejo v privlačni ženski, ki jo spoznajo in si želijo biti z njo. Morda se na prvi pogled sliši nekoliko nenavadno, ampak a mislite, da je povsem neverjetno?

So skrivnosten, nepoznan del telesa

Nasprotja se privlačijo. Možna razlaga za obsesijo moških z ženskimi prsmi je tudi ta, da moški dojk preprosto nimajo. Ima pa jih nasprotni spol in to jih neizmerno privlači. Ko so odraščali, je bil to vselej del telesa, ki se je zakrival in je predstavljal neko intimo, zasebnost. Skrivnosten del telesa, ki ga niso mogli poljubno opazovati ravno kadarkoli bi si tega želeli. Morda je glavni razlog torej zgolj nepotešena radovednost.

NaDlani.si; Foto: Pixapay