• 7.65C Novo mesto
  • 05:10
  • Pet, 29.05.2020

Zbrali smo 5 najboljših aplikacij za fitnes

Poletje že trka na vrata, sezona kratkih oblačil se je že pričela, zato je zadnji čas, da izgubite kakšen odvečen kilogram in preidete v formo. Če imate pametni mobilni telefon Android, si lahko naložite katero izmed spodnjih aplikacij in spodbuda ne bo več pod vprašanjem. Digitalni svetovalec bo spremljal vaš napredek in vas pri tem vzpodbujal.

1. NexTrack

Mobilna aplikacija NexTrack pomaga pri izgubi teže, saj vas pri tem spodbuja in motivira. Uporabnik pri vadbi namreč nabira točke oziroma izkušnje, značke in druge nagrade. Aplikacija deluje motivacijsko, zato telesna dejavnost postane navada, ne obveznost. Mobilna aplikacija NexTrack je brezplačno dosegljiva na naslovu bit.ly/NexTrack-Android.

2. FitNotes

Veliko število fitnes aplikacij želi neposredno povezati vse naše dejavnosti tekom dneva, in s tem omogoča prikaz našega aktivnega vsakdana. Mobilna aplikacija FitNotes pa deluje ravno nasprotno, saj beleži naše dnevne aktivnosti na način, da prikaže tako negativno kot pozitivno stran vseh naših dejavnosti tekom dneva. S pomočjo te aplikacije si lahko nato dejansko izdelamo nadvse učinkovit načrt oziroma plan, ki bo pripomogel k znatno učinkovitejši telesni vadbi. FitNotes je na voljo za prenos na povezavi bit.ly/FitNotes-Android.

3. Google Fit

Google Fit je povsem nova fitnes platforma, ki lahko zelo hitro uveljavi na področju fitnesa in telesnih dejavnosti. Tu namreč gre za odlično mobilno aplikacijo, ki se povsem prilagaja okolju, v katerem izvajamo telesno dejavnost. Google Fit je dejansko kot nalašč tako za tiste, ki bi radi imeli aktivno življenje kot za vse tiste, ki so s tovrstno dejavnostjo šele začeli. Mobilna aplikacija Google Fit je na voljo za prenos na povezavi bit.ly/Google-Fit-Android.

4. Ingress

Najtežji del pričetka telesne dejavnosti je seveda motivacija, ki nas »premakne« iz udobnega fotelja v naravo ali fitnes. Mobilna aplikacija Ingress vam bo pri tem v veliko pomoč, saj je obogatena s številnimi nalogami in igrami, ki so neposredno povezane s telesno dejavnostjo. Ta aplikacija je zato kot nalašč za tiste, ki večino časa preživijo doma bodisi za televizijskim sprejemnikom bodisi računalnikom. Ingress je dosegljiv na povezavi bit.ly/Ingress-Android.

5. Nike + Training Club

Mobilna aplikacija Nike + Training Club vsebuje več kot 100 različnih telesnih dejavnosti, ki nam bodo v pomoč pri izgubi odvečnih kilogramov. Ker je ta opremljena s podporo za Chromecast, lahko svoje dosežke prikažemo tudi na domačem televizorju. Aplikacija seveda omogoča tudi spremljanje fizične dejavnosti na način, da smo vedno seznanjeni tako s potekom kot uspešnostjo vadbe. Mobilna aplikacija Nike + Training Club je brezplačno na voljo za prenos na spletnem naslovu bit.ly/NIKE-TRAINING-Android.