• C Novo mesto
  • 09:33
  • Čet, 19.05.2022

Želite, da je vaša šminka bolj obstojna? Preizkusite ta trik

Danes obstaja veliko formul, ki bodo na ustnicah ostale dlje kljub temu, da pijemo in jemo. Vendar to ne spremeni dejstva,da nekateri triki podaljšajo obstojnost vaše šminke skozi dan.

Vsaj deset minut pred ličenjem morate ustnice dobro hidrirati. Bolj boste skrbeli za vaše ustnice, dlje bodo šminke na njih obstojne. Navlažene ustnice bodo bolj dovzetne za kakršno koli šminko in šminke se bodo na takšnih ustnicah, tudi bolje obnašale.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Piling ustnic

Pred nanosom šminke, je zelo dober trik, ki vedno obrodi sadove- piling vaših ustnic. Piling bo vaše ustnice naredil čiste in gladke. Pogosto so za šminke slabost suhi delci kože na ustnicah, zato šminka odpade skupaj z njimi. Piling pa je trik s katerim, vaše ustnice rešite suhih delcev kože in jih s tem do popolnosti očistite.

Piling za ustnice si lahko pripravite kar sami, doma. Uporabite lahko olivno olje in sladkor, mandljevo olje in sladkor, med in sladkor, ipd.

Če pa morda nič od tega nimate pri roki ali pa se vam mudi, lahko za hiter piling uporabite kar vašo zobno ščetko.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Hidratacija

Ko z pilingom končate, ne smete pozabiti na hidratacijo vaših ustnic. Priporočamo vam balzame za ustnice ali pa masla za ustnice. Balzam in maslo na vaše ustnice nanesite v debelejši plasti in počakajte, da se dobro vpijejo. Šele nato, lahko nadaljujete z nanosom vaše šminke.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Osnove ali Primerji

Danes obstajajo tudi izdelki oz posebne formule, ki naredijo vaše ustnice gladke in jih pripravijo na šminko. To so danes “Primerji” ali “osnove”, ki jih tako rekoč nanesete na celoten obraz, preden začnete z apliciranjem pudra, šminke ali senčil. Osnove ali Primerji zgladijo vašo kožo zaradi njihove posebne teksture.

 

Zapomnite si, da je čista koža vaših ustnic vaša osnova ter, da je njihova čistost prvi pogoj  za obstojnost vaše šminke. Drugi, takoj za njim pa je – hidratacija.

 

Pripravila: Neža P., Foto: Shutterstock, Pexels