• C Novo mesto
  • 18:56
  • Sre, 12.06.2024

Znebite se mozoljev na obrazu na učinkovit način

Mozolji na obrazu so lahko posledica številnih dejavnikov, vse od hormonskih nihanj pa do genetskih problemov. Brez vsakega dvoma lahko rečemo, da so mozolji eden izmed tistih kožnih problemov, ki se jih vsi najbolj bojimo.

Na tržišču lahko najdete ogromno različnih krem, losjonov ali tonikov, ki trdijo, da bodo mozolji uničeni v le nekaj tednih. Resnica pa je žal takšna, da mnoga od vseh teh sredstev sploh ne delujejo. Pa saj to sploh ni nič čudnega, saj se problema z mozolji, ki ima korenine globoko v telesu, lotevamo s takšnimi in drugačnimi “površinskimi mažami”.

Napisali smo že, da izbruh mozoljev na obrazu povzročajo različni dejavniki. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj preprostih trikov in nasvetov, ki bodo ublažili videz mozoljev na obrazu. Berite naprej!

Nabiranje umazanije in olja v kožnih porah povzroči, da se pore zamašijo. To pa kar hitro vodi do nastanka mozoljev.

Napijte se!

Vode, seveda. S tem, ko boste v telo vnesli zadostne količine vode, se boste učinkovito spoprijeli z mozolji na obrazu. Voda je namreč odlično sredstvo za razstrupljanje telesa. Pomaga pri odstranjevanju različnih strupov, ki so lahko vzrok za nastanek mozoljev na obrazu. Znanstveniki so tudi ugotovili, da večja količina popite vode pospeši cirkulacijo krvi skozi telo in kožo, s tem pa zagotavlja boljše zdravje telesa in seveda tudi kože.

Moč korenčka

Korenje vsebuje veliko beta karotena in vlaknin, zato ga morajo tisti, ki se borijo z mozolji na obrazu, obvezno vnesti v svoj jedilnik. Poleg tega je korenje bogato tudi z vitaminom A, ki ohranja zunanjo plast kože zdravo, zmanjšuje pa tudi proizvodnjo kožnih maščob. Tako se uspešno bori proti izbruhu mozoljev na obrazu.

Privoščite si piling

Nabiranje umazanije in olja v kožnih porah povzroči, da se pore zamašijo. To pa kar hitro vodi do tega, da nastanejo mozolji. Zato svoji koži redno privoščite ustrezen piling. Posezite po naravnem, nežnem pilingu, ki bo pospešil cirkulacijo krvi in ohranil kožo zdravo ter čisto.

Uporabite kurkumo

Kurkuma se na široko uporablja pri pripravi različnih indijskih jedi, znana pa je po svoji značilni rumeni barvi. Pa ste vedeli, da se lahko pohvali tudi z antibakterijskim delovanjem? Vsebuje namreč kurkumin, ki zmanjšuje vnetne procese v koži, prav tako pa blagodejno vpliva na pordelost kože, ki je nagnjena k mozoljem. Zato med kuhanjem večkrat posezite po kurkumi in jo dodajte jedem, ki jih kuhate. Tudi na ta način boste ublažili videz mozoljev na obrazu.

Mozolji na obrazu so lahko posledica številnih dejavnikov, vse od hormonskih nihanj pa do genetskih problemov.

Redno telovadite

Z rednim telesnim gibanjem ne boste poskrbeli le za to, da boste bolj zdravi in fit. Obenem boste med vadbo pospešili tudi cirkulacijo krvi in pomagali pri razstrupljanju telesa, saj z znojenjem tudi izločate strupe. Manj strupov pa pomeni manj mozoljev na obrazu.

Omejite vnos sladkorja

Beli sladkor, ki se mu dandanes skoraj ne moremo izogniti, je našemu zdravju velik sovražnik. Povzroča debelost in previsok delež glukoze v krvi, svoj lonček pa lahko pristavi tudi k nastanku mozoljev na obrazu. Vpliva namreč na aktivnost inzulina, s tem pa pride tudi do hormonskega neravnovesja in nastanka mozoljev.

Naspite se

Številne študije so dokazale, da pomanjkanje spanja povzroča stres, le-ta pa nam nariše mozolje na obrazu. Zato poskrbite, da se boste ponoči dovolj in kvalitetno naspali. Priporočamo 8 ur spanja na dan.

Uporabljajte kreme z zaščitnim faktorjem

Naj vas ne pretenta oblačno nebo. Kljub oblakom lahko sončni žarki še vedno najdejo pot do vaše kože na obrazu ter povzročajo škodo. Sonce izsuši kožo, kar pa lahko povzroči, da se vnetje še poslabša in kar naenkrat boste imeli še več mozoljev na obrazu. Pred odhodom iz stanovanja zato vedno uporabite kremo z zaščitnim faktorjem.

S tem, ko boste v telo vnesli zadostne količine vode, se boste učinkovito spoprijeli z mozolji na obrazu.

Očistite si kožo

Eno izmed najboljših orožij proti mozoljem je redno čiščenje kože, kar pomeni, da si kožo nežno, a temeljito očistite zjutraj in zvečer. S tem boste odstranili vse kožne nečistoče, ki lahko zamašijo pore. Tako mozolji na obrazu ne bodo več problem.

Moč omega-3 maščobnih kislin

Mozolji na obrazu se lahko poslovijo tudi z zadostnim vnosom omega-3 maščobnih kislin v telo. To so zdrave, dobre maščobe, ki vplivajo na delovanje žlez lojnic in količino olj v koži. Hrana, ki je bogata z omega-3 maščobnimi kislinami je naslednja: avokado, laneno seme, losos, orehi, pa še kaj bi se našlo.

Pripravila: Monika M.