• C Novo mesto
  • 02:05
  • Tor, 18.01.2022

Zvezdnica prvega izobraževalnega videa o seksu spregovorila o snemanju

58-letna Wendy-Ann Paige je postala zvezda Velike Britanije, ko je nastopila v eksplicitnem “Vodiču za ljubimce” (The Lovers’ Guide), prvem video gradivu o seksu, ki se je v Veliki Britaniji lahko prodajal v navadnih trgovinah. Wendy je za britanski The Sun spregovorila o njenem življenju, kako je uživala v seksu pred kamero in kam jo je vodilo življenje, od snemanja, žuriranja z rock zvezdami in odvisnosti od kokaina do malega stanovanja na britanski obali.

Lovers’ Guide je bil prvi film, ki je v Veliki Britaniji pridobil ustrezne certifikate in se je lahko zato prodajal povsod. Postal je najbolje prodajan seks film vseh časov in ob izidu z vrhov zrinil kultne filme, igralce pa izstrelil med zvezde. “Bilo je res noro, ljudje so me ustavljali v trgovini in spraševali, “Moja žena noče nositi visokih pet v postelji – ali je čistunka?” se svoje seks slave  in nenavadnih srečanj z gledalci spominja Paigeva.

“Nisem imela pojma, kako pomemben bo postal Vodič za ljubimce, jaz sem le uživala v seksu in želela sem pomagati ostalim, da bi dobro seksali”

Wendy je leta 1989 spoznala Tonyja Duffielda, ki se je zaljubil v njo in se zanjo ločil od svoje žene. Duffield je z bivšo ženo že načrtoval snemanje izobraževalnega videa o seksu, po ločitvi pa je zraven povabil Wendy. Ta si je želela nekaj novega in je privolila.

“Če lahko ležiš na tleh in pred mano masturbiraš, boš lahko tudi pred celotno ekipo”

Opraviti je morala precej nenavadno avdicijo pri doktorju Andrewu Stanwayu, ki je bil strokovni sodelavec pri filmu in zanj posodil tudi svoj glas. “Rekel mi je, pridi k meni v Surrey in če lahko ležiš na tleh in pred mano masturbiraš, boš lahko tudi pred celotno ekipo,” se povabila spomni Paige in dodaja: “nisem bila živčna, meni je bilo to naravno, dobro sem se imela in po orgazmu je rekel, da sem dobila vlogo.”

“Že prvi dan je režiser, Simon Ludgate, naročil, da naj pridem izpod tuša in se začnem igrati z oljem. V sobi je bilo 35 moških članov ekipe in le ena ženska. Snemanje je bilo na zaprtem setu, vendar so ljudje iz sosednjih setov stalno hodili notri, ker jih je zanimalo, kaj se dogaja. Zadovoljevati sem se morala po osem ur. Vsi so me imeli radi na setu, ker sem resnično uživala. Studio je bil smrtno tih… razen mene.”

Hitro po izidu leta 1991 je Wendy začela sodelovati s publicistom Maxom Cliffordom in dobila pogodbo za pet knjig o seksu. Napisala je bestseller Sextrology, ki se še vedno prodaja. V teh letih je dobro služila, potovala po svetu in se družila z zvezdniki. Seks s takrat že možem Tonyjem je ni več navduševal in zamenjala ga je za odvisnostjo od kokaina.

Razuzdano življenje je pustilo posledice in v kasnejših letih je jemala močna zdravila, zaradi katerih je tudi njen spomin na tista leta bolj meglen. “Zmanjkalo mi je dela in usahnile so moje finance,” je povedala Wendy o tistem delu življenja. “Moje življenje je sedaj precej drugačno, ljudje me ne prepoznajo več.”

“Verjela sem v sporočilo, ki ga The Lovers’ Guide prinaša in mislim, da je zaradi tega film še vedno relevanten.”

Kljub vsemu pa Wendy ne obžaluje ničesar: “Zame je bilo zelo pomembno, da sem posnela ‘The Lovers’ Guide’. Verjela sem v sporočilo, ki ga prinaša in mislim, da je zaradi tega film še vedno relevanten.”  Film je spremenil odnos do seksa in filmske cenzure.

Pripravil: NaDlani.si