• C Novo mesto
  • 04:49
  • Tor, 18.05.2021

7 tehnik, ki jo bodo pripeljale do orgazma: od ‘prečkanja mostu’ do igranja z bradavicami

Ženske pogosto čutijo, da so nekaj zamudile, ko slišijo podrobnosti o spolnem življenju svojih prijateljic, zato je treba upoštevati, da lahko tudi tiste najbolj poštene včasih pretiravajo v zgodbah o tem, kako uživajo v seksu. In ne gre nasedati zgodbam, da jim lahko pride takoj, samo da jih partner zapeljivo pogleda, piše The Sun.

Vsekakor pa je vredno poslušati, katera območja na telesu so pri nekaterih občutljiva in jih njihova stimulacija pripelje do orgazma. Ko poslušate te nasvete, se spomnite starodavne modrosti iz Kama Sutre: med predigro in seksom vsi uživajo v nečem drugem, zato ne bodite preveč pozorni na to, kar trdi vaš prijatelj. Na vašem telesu je torej sedem con, ki vam lahko prinesejo drugačno vrsto užitka, zato jih preizkusite s partnerjem, da vidite, kaj vam ustreza.

1. Območje bradavic

Bradavice so lahko izjemno občutljive, preplet živcev, ki se konča z njimi, pa se razširi tudi na druge dele telesa, zato lahko mnoge ženske doživijo pravo nevihto med nogami, potem ko jim spodbudite bradavičke. Pri nekaterih ženskah lahko to povzroči vaginalni orgazem. Vprašajte svojega partnerja, da preizkusi tehniko ust z dotikom in premikanjem: naj vas z nežnim potiskom zavije z jezikom okoli bradavičke, kot da bi želel povečati glasbo na radiu. Pustite, da se nekaj časa ponavlja, da boste lahko videli, ali bo povzročilo “žgečkanje” v predelu okoli klitorisa in v predelu vagine.

2. Klitoris njegovega veličanstva

Številni strokovnjaki trdijo, da lahko ženske doživijo orgazem le z dobro stimulacijo klitorisa. Ker to velja za številne ženske, se splača preizkusiti, ali vam ustreza. Predlagajte svojemu partnerju tehniko ‘prečkanja mostu’. To pomeni, da morajo konice prstov nežno teči čez klitoris naprej in nazaj. Številnim ženskam je takšna stimulacija zelo všeč, tako da lahko doživijo orgazem.

Ko pride do penetracije, medtem ko ste nad svojim partnerjem, preizkusite tehniko, ki vključuje malo prilagoditve. Ko sedite na partnerju, se dvignite centimeter, dva, tako da se vaš klitoris ‘dotakne’ njegove sramne kosti. To vam bo med prodiranjem prineslo neizmerno zadovoljstvo.

3. G-točka

Druga velika študija, katere rezultati so bili nedavno objavljeni, je pokazala, da ni dokazov o obstoju točke G, vendar naj to ne moti vaših raziskav, še posebej, če menite, da je spodbujanje tega področja vam v veselje. To točko poiščite s prsti, tako da začutite sprednjo ‘steno’ nožnice, dokler pod prsti ne naletite na nekaj, kar je podobno kuglici.

Predlagajte partnerju, naj preizkusi tehniko ‘pridi sem’: ko se te točke dotakne z enim prstom, naj jo rahlo premakne, kot da vas vabi k sebi. Če to ne deluje, si priskrbite vibrator, ki je posebej zasnovan za stimulacijo tega območja.

Foto: Pixbay

4. Analno območje

Mnoge ženske v trenutku vzburi sama misel na stimulacijo analnega območja, nekatere pa lahko med stimulacijo doživijo vaginalni orgazem. Tu ne gre le za to, da gre za področje, kjer se nahajajo konci mnogih živcev, ampak tudi za stimulacijo nožnice s spodbujanjem tega področja.

Predlagajte, da vam partner skuša privoščiti užitek s pomočjo vibratorjev, namenjenih analnemu predelu, kjer boste zagotovo začutili tresljaje, ki se širijo skozi nožnico. Če vam to ustreza, se pogovorite o stimulaciji prstov ali jezika. Vedno pa uporabite nekaj gela, ki olajša prodiranje.

5. U-točka

Pri nekaterih ženskah je območje na odprtini nožnice, pod klitorisom in blizu vhoda v sečnico izjemno občutljivo in stimulacija jim lahko prinese veliko veselje. V nekaterih primerih lahko povzroči tudi žensko ejakulacijo. Takšna stimulacija spodbuja praznjenje ledvic, hkrati pa spodbuja dodatno mazanje v nožnici. Stimulirajte to točko zelo nežno, z veliko maziva na prstih. Dobra izbira je tudi tehnika ‘bobnanja’ s prsti po območju, kar bo povzročilo vzdihe.

6. A-točka

Nahaja se na koncu nožnice, pod materničnim vratom, nekatere ženske pa obožujejo globoko penetracijo, ker njihov partner spodbuja tudi to točko. Najboljši način, da jo partner doseže, je ppza ‘po pasje’. Ko partnerica kleči in se opira na njene roke, partner kleči za njo in tako lahko prodre globlje in doseže to občutljivo območje.

Foto: Pixbay

7. Nožnica

Mnoge ženske se najbolj rade osredotočijo na to področje, čeprav za popolno zadovoljstvo potrebujejo tudi stimulacijo klitorisa. To je najlažje izvesti v misijonarskem položaju. Po prodoru se mora moški rahlo dvigniti na roke in potegniti naprej, da sramno kost pritisne na ženski klitoris.

NaDlani.si; Foto: shutterstock