• C Novo mesto
  • 15:16
  • Pon, 08.08.2022

Če se želite znebiti celulita, si pripravite tak napitek

Na trgu je ogromno produktov, ki obljubljajo topljenje maščob in odstranjevanje celulita. Ne samo, da je veliko od njih umetnih in pretežno neučinkovitih, celo dragi so lahko precej. Čeprav je celulit pojav, ki je povsem normalen pri odraslih ženskah, si ga večina želi skriti oziroma popolnoma odpraviti. Ste vedeli, da lahko to enostavno naredite tudi sami doma? Potrebujete le vodo in nekaj sestavin – poljubno izberite, kaj vam najbolj ustreza.

Limona

Enostaven način, kako se znebiti celulita in razstrupiti telo, je razstrupljanje z limono. V kozarec vode dodajte sveže stisnjen sok limone in ga spijte. To ponavljajte večkrat na dan. Limona vas bo napolnila z vitaminom C, ki bo spodbudil proizvajanje energije v vašem telesu in vas spravil v prijetno razpoloženje.

Eterično olje sivke

Sivke vam ni treba uživati, vse, kar morate narediti, je, da na zapestja vsako jutro nakapljate nekaj kapljic eteričnega olja sivke. To čudežno olje vam bo pomagalo zbrati misli, se umiriti, preprečiti nabiranje stresa in povečati mentalno aktivnost. Sivka spodbuja kvaliteten spanec, odlično vpliva na prebavo in celo lajša bolečine. Ko dosežete vse našteto, boste imeli več energije za fizične aktivnosti, lažje boste telo očistili strupov in posledično odpravili svoj celulit.

Grenivka

Če bolj verjamete v zdrave napitke, je eden od načinov, kako se znebiti celulita, tudi pitje grenivkinega soka. Lahko si privoščite sveže stisnjen grenivkin sok, lahko pa ga zamešate z vodo. Napitek si privoščite vsako jutr in hitro boste opazili razliko. Magične lastnosti grenivke namreč spodbujajo izgubljanje odvečnih kilogramov, zavirajo apetit in odpravljajo celulit.

Ingver

Če kaj resnično spodbudi vaš imunski sistem, pa je to ingver. Pripravite si čaj iz svežega ingverja – manjšo koreninico ingverja preprosti skuhajte v vroči vodi – dlje kot boste jo kuhali, bolj močan in oster bo okus čaja. Čaj si privoščite vsakodnevno – pomagal vam bo očistiti telo, okrepil imunski sistem, očistil kožo in odpravil neželen celulit.

 

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

pomurski sejem