• C Novo mesto
  • 23:57
  • Pet, 20.05.2022

Covid težave Slovencev: Osebni zdravnik mi je odsvetoval s*** z necepljeno osebo

Na forumu Starševski čvek smo zasledili nenavadno vprašanje, v katerem se anonimni uporabnik Vprašanje733 sprašuje, ali je varno seksati z necepljeno osebo. »Sem 3x cepljen za covid. Ali je varno seksati z necepljeno? Vprašal sem tudi osebnega zdravnika, pa mi je odsvetoval seks z necepljeno. Kakšne imate pa vi izkušnje, je že kdo poskusil seksati z necepljeno osebo za covid? Je res, da so to suhe veje družbe, ki bodo propadli? Moti me pa predvsem to, da pred seksom z necepljeno ne moreva odčitati njene QR kode,« je zapisal uporabnik, upamo, da v šali, je njegov zapis pa je sprožil številne ‘modre’ komentarje.

»Aboslutno odsvetujem sex s komerkoli, ker je razmnoževanje tvojih genov škodljivo za človeštvo;« »Odlično vprašanje. Na to vprašanje bi vam znal najbolj točno in precizno odgovoriti proizvajalec cepiv. Samo proizvajalec precizno in točno ve, kaj se skriva v kateri sarži, ki je označena s kodo.«; Vprašanje je potrebno nasloviti na proizvajalca cepiv; Je varno, saj mora biti za okužbo izpolnjen pogoj, da si z okuženo osebo v bližnjem stiku vsaj 15 minut. Tebi se bo razliko že po 1 minuti, tako da si na varni strani.« dodajajo komentatorji.

Zdravniki pričakujejo, da jih bolniki obravnavajo brez žalitev in groženj

Ko smo že pri zdravnikih. Koordinacija zdravniških organizacij v izjavi za javnost opozarja, da se zdravniki v zadnjem času vedno pogosteje srečujejo z nespoštovanjem in grožnjami bolnikov. Zato prosijo in pričakujejo, da jih bolniki, ki pridejo po pomoč, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj. Kot so zapisali, se zdravniški poklic od večine drugih intelektualnih poklicev razlikuje v tem, da morajo svoje znanje, zato da ohranijo zdravniško licenco, potrjevati vsakih sedem let. Dodali so, da pridobljeno znanje temelji na dosežkih moderne, zahodne, uradne medicinske znanosti, pri čemer so zdravniki vse pogosteje uspešni tudi pri težkih boleznih, ki so še pred nekaj leti pomenile smrtno grožnjo bolnikom. »Zato prosimo in pričakujemo, da nas bolniki, ki pridejo po pomoč prostovoljno, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj,« so sporočili. Koordinacijo zdravniških organizacij sestavljajo Zdravniška zbornica Slovenije, Slovensko zdravniško društvo, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides) in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

N. D.; Foto: Pixbay