• C Novo mesto
  • 22:33
  • Sob, 13.08.2022

Kje pa vas čevelj žuli?

Žulji, otiščanci, zadebeljena koža in kurja očesa so pogosta nadloga, ki jo je potrebno reševati strokovno in ko so težave še blage. Mazilo za trdo kožo lahko uporabimo že ob prvem pojavu trde kože na stopalih. Redna uporaba preprečuje, da bi se stanje slabšalo. Za mehčanje kože lahko uporabimo tudi Borvazelin, ki vsebuje borno kislino, ta pa deluje antiseptično. Vsekakor je dobro, da si pred nanašanjem mazila naredimo še solno kopel, ki prav tako mehča kožo in omogoča boljše delovanje mazil.

dolenjske lekarne

Kje pa vas čevelj žuli?

Kurja očesa so bolj trdovratna, zato moramo biti pri odstranjevanju vztrajni. Poleg slanih kopeli, uporabe mazila KUROL ali Tekočine za odstranjevanje kurjih očes je običajno potrebno tudi mehansko odstranjevanje. Pri tem moramo paziti, da se ne ranimo preveč ali celo okužimo.

Podkožne bradavice, ki se pojavijo najpogosteje na stopalih, so pogoste pri otrocih. Gre za virusno okužbo, zato je treba biti pri odstranjevanju previden, da bradavic ne »raznesemo« na druga mesta. So nalezljive, zato vedno uporabljajmo le svoja obuvala, še posebej natikače in sandale, saj jih obujemo na golo nogo. Ko zdravimo bradavice, je pametno, da razkužujemo tudi obuvala. Za zdravljenje lahko uporabimo Tekočino proti bradavicam. Pri uporabi moramo biti dosledni in vztrajni. Držati se moramo navodil, ki so priložena v škatlici.

Beremo tudi:

www.dolenjske-lekarne.si

 

S.B./Dolenjske lekarne