• C Novo mesto
  • 21:55
  • Ned, 13.06.2021

Kokosovo olje za nego las

Si želite zdravih, sijočih in bujnih las? Potem vrzite stran vse kupljene balzame za nego las in jih nadomestite z naravnim kokosovim oljem. Kokosovo olje je za nego las naravnost odlično. Lahko se pohvali s tem, da uničuje bakterije in glivice. Bogato je z antioksidanti, vitamini, minerali in proteini, ki hranijo poškodovane lase in spodbujajo rast novih, močnejših las. Ne smemo pa pozabiti tudi na lavrinsko kislino in negovalne maščobne kisline, ki prav tako prispevajo k temu, da so lasje bolj močni.

Kokosovo olje za nego las je eno izmed najbolj zdravih in učinkovitih olj na svetu. Je resnično vsestransko uporabno, saj vaše lase ohranja lesketajoče in zdrave. Vse hranilne snovi v kokosovem olju lase krepijo in jim pomagajo popravljati takšne ali drugačne poškodbe.

Kokosovo olje in njegove prednosti

Kokosovo olje ne vsebuje nobenih strašljivih kemikalij, ki na nas prežijo skrite v komercialnih produktih za nego.

3 načini uporabe kokosovega olja za nego las

  1. Balzam

Kokosovo olje ne vsebuje nobenih strašljivih kemikalij, ki na nas prežijo skrite v komercialnih produktih za nego las. Idealno je za nego vseh vrst las, saj zmanjšuje izgubo proteinov v laseh. Ravno izguba proteinov povzroči, da so naši lasje suhi in lomljivi.

Lavrinska kislina v olju lahko prodre v las in ga neguje z vitamini, minerali in maščobnimi kislinami. Kokosovo olje za nego las preprečuje tudi poškodbe, ki nastanejo s česanjem in krtačenjem ter je popolnoma varno tudi za otroke.

Uporaba:

Lase si s oljem lahko negujete na dva načina.

  • Manjšo količino lahko vtrete v lase in si potem las ne umijete.

Za kratke lase uporabite četrtino čajne žličke olja, ki ga enakomerno vtrete v lase. Za daljše, gostejše lase boste potrebovali več kokosovega olja, zato uporabite kar polovico žlice tega odličnega negovalnega sredstva. Vsekakor pa ne pretiravajte s količino, saj lahko kokosovo olje obteži lase. Še posebej pozorni bodite na to, da olje nanesete tudi na konice las. Nato si oblikujte pričesko.

  • Drugi način pa je ta, da si na lase nanesete večjo količino kokosovega olja in pustite, da deluje več ur ali celo preko noči.

Kokosovo olje pa lahko uporabite tudi kot masko za lase, ki deluje čez noč. Najprej si lase umijte z nežnim naravnim šamponom, nato pa na lase nanesite kokosovo olje, ki ste ga segreli v dlani. Za kratke lase uporabite 1 čajno žličko olja, za dolge pa 1 žlico. Kokosovo olje nato vmasirajte v lase, pokrijte lase s kapo za tuširanje ter pustite, da olje deluje čez noč. Zjutraj si lase še enkrat umijte ter si oblikujte pričesko.

Kokosovo olje

Kokosovo olje je za nego las naravnost odlično.

  1. Rast las

Kokosovo olje za nego las je varna, učinkovita in cenovno ugodna rešitev, še posebej, če se vam lasje redčijo. Ko kokosovo olje vmasiramo v lasišče, izboljša cirkulacijo krvi in s tem spodbudi rast las. Dejansko lahko pomaga, da vaši lasje postanejo daljši in močnejši.

Uporaba:

Pomembno je, da olje vmasirate z nežnim pritiskom, ves postopek naj traja 10 minut. Uporabite eno čajno žličko olja. Potem ko ste olje vmasirali v lasišče, si jih zaščitite s kapo za tuširanje ter pustite, da olje deluje nekaj ur. Nato si lase umijte z nežnim šamponom. Postopek ponovite večkrat na teden.

  1. Prhljaj

Kokosovo olje za nego las lahko uporabite tudi v boju proti prhljaju.

Uporaba:

Za intenzivni tretma zmešajte dve čajni žlički kokosovega olja s 5 kapljicami eteričnega olja čajevca, sivke ali timijana. Mešanico temeljito vmasirajte v lasišče, in sicer od vratu do čela, pa tudi za ušesi. Lase pokrijte s kapo za tuširanje in pustite, da mešanica deluje od 20 do 30 minut. Postopek s kokosovim oljem bo še bolj učinkovit, če boste ta čas sedeli na soncu ali pa kapo ogrevali s sušilnikom za lase. Nato si lase umijte z nežnim šamponom. Postopek ponavljajte večkrat na teden.

Pripravila: Monika M.