• C Novo mesto
  • 20:11
  • Sob, 04.12.2021

Najboljši čaji proti stresu, ki pomirjajo telo

Se vam zdi, da ste neprestano v stresu, imate tisoč in en opravek, ogromno skrbi in zelo malo časa zase? Poleg tega, da se temeljito spočijete in naspite, lahko stres odženete tudi na drugačen način. Bližajo se hladnejši in krajši dnevi, ko skodelica vročega dišečega čaja še kako prija. Kateri čaji delujejo protistresno in pomirjajo telo? Takoj, ko boste prebrali ta članek, se odločite, kateri od spodaj naštetih čajev vam je najbolj všeč, in si ga pripravite. Umirili boste svoje misli in telo in utonili v globok spanec.

Metin čaj

Meta je znana po svojih sproščujočih učinkih, pomaga umiriti telo in vaše misli. Metin čaj je odličen še zlasti pred spanjem, saj vam bo pomagal, da lažje in bolj mirno zaspite. Če le gre, si poskusite priskrbeti nekaj lističev domače mete, iz katere lahko potem skuhate odličen in zdrav napitek.

Kamilični čaj

Tudi kamilični čaj je znan po tem, da sprošča celotno telo in odganja stres. Zelo priročen pa je tudi takrat, ko imate želodčne ali prebavne težave, saj pomirja tudi razdraženost notranjih organov in razna vnetja v telesu.

Sivkin čaj

Poskusite si v misli priklicati vonj sivke. Deluje nadvse pomirjujoče, kajne? Če ste nervozni ali pa vas preganja cel kup skrbi in stresa, si lahko za spremembo pripravite tudi okusen sivkin čaj. Sivka velja za eno od najbolj pomirjujočih rastlin, ki ugodno vplivajo na celotno razpoloženje.

Zeleni čaj

Teanin, aminokislina, ki jo najdemo v zelenem čaju, spodbuja sprostitev telesa in celo pomaga pri odpravljanju mentalnih težav. Marsikdo jemlje na primer teaninske dodatke za lajšanje tesnobe za boj proti depresiji in za zmanjšanje stresa. Veliko raziskav kaže, da teanin pomaga dvigniti razpoloženje, ozboljšuje delovanje možganov in pomiri telo, ko čutite stres.

Še danes si privoščite skodelico enega izmed zgoraj naštetih čajev in se sprostite. Čaj lahko dodatno posladkate z žlico medu ali popestrite z mlekom.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels