• C Novo mesto
  • 08:03
  • Tor, 15.06.2021

»Padla sem v pekel prostitucije in imela več strank, kot jih je moje telo zmoglo«

Po medijih je odjeknila žalostna zgodba o mladenki, ki se je po njenih besedah ​​pustila spremeniti v stroj, s katerim so moški delali, kar so želeli. Danes obžaluje in svari malde deklice, naj tega ne počnejo. Vse se je začelo, ko se je odločila, da bo postala ‘Sugar Baby’, to pomeni, da našla bogatega sponzorja, ki mu je delala družbo. V ZDA je odpotovala s svojim ‘Sugar Daddyjem’ in bila dve leti njegova stalna spremljevalka na potovanjih. Nato si je privoščila klasično prostitucijo. »Sprva so mi zaračunali 150 funtov na uro in spomnim se, da mi je stranka dala vseh 150 funtov. To smo storili v moji študentski sobi, medtem ko sem držala denar v roki,« je povedala Maeve Moon, nekdanja prostitutka iz Velike Britanije.

Prizna, da je postala odvisna od denarja

»Teh 150 funtov ni popolnoma nič, popolnoma nič. Ko pa se navadiš delati za arašide, za teh 150 postane navada,« je dejala in poudarila, da je začetno vzburjenje kmalu izginilo in naraščajoče povpraševanje v seksualni industriji vse bolj negativno vplivalo na njeno srečo, vendar je ni želela odnehati. »Postajal sem vse tanjša in tanjša. Dopustila sem, da je moja samozavest še naprej upadala, ljudem sem dovoljevala, da mi delajo čedalje slabše – je nadaljevala. Konec leta 2019 je zbolela za vnetno boleznijo medenice, okužbo zgornjega dela genitalnega sistema,« materničnega vratu, telesa maternice, jajcevodov in jajčnikov. Bila je odvisna od marihuane in živela je v stanovanju v osrednjem Londonu, ki ga je morala plačati. Povedala je, da vse bolj sovražila svoje življenje.

Vedela je, da moram nekaj spremeniti, medtem ko sem še imela moči. Najprej se je odpravila na duhovni umik, nato pa zapustila London in si prisegla, da svojega telesa ne bo nikoli več prodala. Nato je ustanovila Instagram stran @profit_from_trauma, lastni YouTube kanal TikTok in Spotify. Tam mlade ženske opozarja na nevarnosti prostitucije, ki človeka na koncu uniči duševno, fizično in duhovno. Pravi, da se ne splača služiti hitrega denarja.

»Vem, da lahko ta logika velja za številna delovna mesta, vendar večina od njih ni tako fizično in intimno vsiljiva ter dolgoročno psihološko in potencialno fizično škodljiva kot spolno delo. Prostitucija je intimna izmenjava energije, ki je običajno enostranska (seksualni delavec – stranka). Verjamem, da si med spolnim odnosom s stranko deliš duše. Ti vzameš del njihove duše, oni pa del tvoje,« je nadaljevala.

Svojo izkušnjo je opisala tudi v videu:

Opozorila je, da lahko prostitucija pri mladih deklicah pusti resne travme, razvije PTSP in jim prepreči normalno razmerje s partnerjem, s katerim sta v resni zvezi. »In zagotovo bo vaš odnos z lastnim telesom porušen, takoj ko spremenite svoje genitalije in intimne predele v blago, ki ga je mogoče kupiti in uporabiti,« doda. »Vaše telo je neprecenljivo in je najbolj zvest prijatelj, ki ga boste kdaj koli imeli. Pomislite, ali bi svojega najboljšega prijatelja prodali umazani stavnici za 10 funtov na mesec ali 150 funtov na uro, da nekdo dela, kar hoče, in ga spolno izkorišča. Najverjetneje tega ne bi storili, ker denar ni vreden,« je sklenila, poroča Daily Mail.

NaDlani.si; Foto: Instagram

NaDlani.si; Foto: Instagram