• 13.54C Novo mesto
  • 18:29
  • Sob, 24.10.2020

Rak ni nikoli prva bolezen, še prej se pojavi tole: to je starokitajska metoda za preprečevanja raka!

Kitajci imajo dobro znano ljudsko zdravilo, ki je mnogim pomagalo, da so se na lažji in manj nevaren način znebili žolčnih kamnov. Kitajski zdravnik dr. Lai Chiu Nan namreč priporoča povsem naravno metodo odstranjevanja žolčnih kamnov, ki so zelo nevarni – poleg tega, da povzročajo bolečino, vodijo do zlatenice in celo raka.

Po strani kitajski metodi

Če torej ne želite zboleti za rakom, pravočasno odstranite žolčni kamen. »Rak ni nikoli prva bolezen, ki se pojavi,« pravi kitajski zdravnik in poudarja, da običajno obstajajo številne druge težave, ki vodijo do raka. Po njegovih raziskavah so ljudje z rakom običajno že imeli žolčne kamne. Eden od simptomov žolčnih kamnov je občutek močne sitosti po obroku. Zdi se vam, da ne morete prebaviti hrane. Če stvari postanejo resnejše, se pojavijo tudi bolečine v jetrih. Če mislite, da imate žolčne kamne, bi bilo najbolje ravnate po starodavni kitajski metodi. Menijo, da je ta ravno ta kitajska metoda dobra tudi za krepitev jeter, saj so jetra in žolčnik tesno povezani, piše srbski portal Alo.

Kaj so sploh žolčni kamni?

Žolčni kamni največkrat nastanejo, kadar se vsebnost žolčnih kislin manjša, količina holesterola pa povečuje. Del holesterola zato kristalizira in se odlaga v žolčniku ali žolčevodu. Iz kristalov pričnejo nastajati žolčni kamni. Lahko merijo od nekaj mm do nekaj cm in imajo kristalno zgradbo. Drobne kamne imenujemo tudi »žolčni pesek«. Žolčni kamni se pogosteje pojavljajo pri ženskah kot pri moških. Nekateri od vzrokov za nastanek so hormoni, starost, debelost, neustrezna prehrana in dedni faktor. Poznamo dve vrsti žolčnih kamnov: asimptomatske ali neme in simptomatske. Nemi kamni ne povzročajo težav in se ponavadi ne zdravijo, simptomatski žolčni kamni pa povzročajo krče, bolečine, slabost, bruhanje in zgagi podobne simptome, navaja farmacevtska spletna stran Farmedica.

Kako torej izločiti žolčne kamne skozi blato:

1. Prvih pet dni pijte vsak dan štiri kozarce jabolčnega soka ali pojejte vsaj 4-5 jabolk. Jabolčni sok zmehča žolčne kamne. Po teh petih dneh lahko jeste normalno.

2. Šesti dan ne jejte večerje

.3. Tistega dne ob 18. uri vzemite čajno žličko epsomske soli (magnezijev sulfat) s kozarcem tople vode.

4. Nato naredite enako ob 20. uri. Magnezijev sulfat odpira žolčnik.

5. Ob 22. uri popijte 5-6 žlic oljčnega ali sezamovega olja z enako količino sveže iztisnjenega limoninega soka.

6. Dobro premešajte in popijte. Olje bo mazalo kamne in olajšalo njihov prehod.

Tudi če nimate simptomov žolčnih kamnov, ne bi bilo slabo poskusiti te naravne terapije, ker čiščenje žolčnika ne more biti škodljivo.

NaDlani.si; Foto: Pixbay