• 21.43C Novo mesto
  • 16:24
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Suho ščetkanje kože

Veliko ljudi skrbno neguje svojo kožo na obrazu. Redno si privoščijo piling, vsak dan kožo očistijo in jo dobro navlažijo. Ste med njimi tudi vi? Kdaj pa ste nazadnje poskrbeli za kožo preostalega dela telesa? Svetujemo vam, da si vsako jutro privoščite suho ščetkanje kože, saj boste na ta način bistveno izboljšali zdravje vašega največjega organa.

Suho ščetkanje kože in njegove prednosti

Koža je kompleksen sistem, zgrajena iz živcev, žlez in celičnih plasti. Zdrava koža varuje naš organizem pred zunanjimi vplivi, kot so ekstremne temperature in škodljive kemikalije. Prav tako proizvaja različne antibakterijske snovi, ki vas ščitijo pred infekcijami. To je le nekaj nalog, ki jih opravlja koža. Zato morate s suhim ščetkanjem kože poskrbeti, da bo še naprej zdrava in tako dobro opravljala svoje različne naloge.

Suho ščetkanje kože ne odstranjuje le odmrlih kožnih celic in odpravlja strupe iz telesa, pohvali se lahko s številnimi prednostmi, ki jih bomo opisali v nadaljevanju.

Suho ščetkanje kože in stimulacija limfnega sistema

Limfni sistem je zadolžen za odstranjevanje odpadnih produktov celic. Odpadne snovi iz tkiv se zbirajo v limfnem sistemu, od koder potujejo v kri in se tam uničijo. Temu postopku pravimo limfna drenaža. Če limfni sistem ne deluje pravilno, lahko povečana koncentracija strupov in odpadnih snovi pripelje do različnih bolezni in vnetij. Suho ščetkanje kože stimulira limfni sistem, zato je pomembno razstrupljevalno orodje.

Piling telesa

Suho ščetkanje kože odstranjuje odmrle kožne celice, zaradi česar se izboljša videz kože. Pri tem se odprejo tudi zamašene pore, koža pa lahko spet zadiha.

Povečana cirkulacija krvi

Suho ščetkanje kože pospešuje tudi kroženje krvi po telesu, s tem pa se pospeši odstranjevanje odpadnih snovi.

Zmanjševanje celulita

Suho ščetkanje kože zmehča trde maščobne obloge, ki se nahajajo pod kožo, zato se bo maščoba razporedila bolj enakomerno. S tem pa se bo ustrezno zmanjšal tudi videz celulita.

Zmanjševanje posledic stresa

Suho ščetkanje kože v mirnem in tihem prostoru deluje kot meditacija, zato se zmanjša napetost v mišicah, umiri se vaš um, zmanjšajo se posledice stresa. Učinki so podobni kot pri masaži telesa.

Kako poteka suho ščetkanje telesa?

Potrebovali boste kvalitetno ščetko za suho ščetkanje kože. Priporočamo vam, da izberete takšno, ki ima naravne ščetine. Prav tako bodite pozorni na dolg ročaj, saj boste tako dosegli tudi kožo na hrbtu in druge težko dosegljive dele.

Ščetkanja telesa se lotite vsak dan, lahko tudi dvakrat na dan, postane naj del vaše normalne vsakodnevne rutine. Ščetkajte se vedno proti srcu, saj so takšni gibi najboljši za cirkulacijo krvi in limfnega sistema. Začnite pri stopalih in napredujte navzgor po nogah in še naprej proti trebuhu, rokam in prsim.

Pripravila: Monika Mrše

Suho ščetkanje kože
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.