• C Novo mesto
  • 21:32
  • Sob, 13.08.2022

Ta živila so naravni topilci maščob

Navajeni smo, da hrana, ki jo zaužijemo, ponavadi pušča na nas posledice v obliki neželenih kilogramov, celulita, nalaganja maščob na določenih delih telesa. Vendar ne delujejo vsa živila na enak način. Živila, ki na našem telesu puščajo prej omenjene posledice, so v glavnem nezdrave maščobe, ogljikovi hidrati, sladkor. Obstaja pa veliko živil, ki maščobe v našem telesu topijo – več kot jih pojemo, bolje je. Katera živila veljajo za naravne topilce maščob? Če si želite to poletje preoblikovati telo, jih čimprej začnite uživati.

Olivno olje

Kvalitetno olivno olje zelo pozitivno vpliva na naše telo, saj vsebuje zdrave nenasičene maščobe, ki uravnavajo holesterol in nam dajejo občutek sitosti. Tako imamo posledično manjšo željo po nezdravih prigrizkih in sladkorju.

Nekatere vrste sadja in zelenjave

Ananas je primer sadja, ki ga morate uživati, če želite shujšati, saj vsebuje kisline in antioksidante, ki topijo maščobo v telesu. Zelo nekalorično sadje, ki ugodno vpliva na potek hujšanja, je tudi lubenica. Pojeste je lahko praktično kolikor želite, pa se ne boste zredili. Zelenjava, ki topi maščobe v telesu, so predvsem kumarice, špinača, blitva, bučke, brstični ohrovt, cvetača in brokoli.

Parmezan

To živilo vas bo morda presenetilo, saj so siri običajno znani po tem, da so zelo mastni in redilni. Ampak ne parmezan. Parmezan vsebuje veliko kalcija in beljakovin, kar vam daje občutek sitosti. Ko ga zaužijete, se s tem v telesu aktivirajo hormoni, ki so ključnega pomena pri izgorevanju maščob.

Stročnice

Nekatere stročnice, na primer fižol in čičerika, prav tako spodbujajo izgorevanje maščob v telesu. So namreč bogat vir beljakovin, ki vas dobro nasitijo in vas preskrbijo z veliko hranilnimi snovmi.

Oreščki

Mandlji, orehi, lešniki so oreščki, ki so znani po tem, da v želodcu ustvarijo občutek sitosti. Ni vam jih treba pojesti veliko, da se boste počutili site in polne energije. Oreščki poleg tega vsebujejo tudi ogromno koristnih snovi. Če uživate arašide, bodite pozorni le, da izberete nesoljene.

poroke in zabave
mkt sevnica