• C Novo mesto
  • 07:56
  • Ned, 03.03.2024

To so najpogostejše napake pri zimski negi kože, ki jih zagotovo počnete tudi vi

Zimski čas ima lahko slabe posledice za vašo kožo. Marsikdo se sprašuje, če je res potrebno spremeniti način nege za kožo v zimskih mesecih in odgovor je: »Da!« Pozimi je naša koža še posebej izsušena zaradi nizkih temperatur, kar poveča njeno občutljivost. Poglejmo si, katere so najpogostejše napake, ki preprečujejo ohranjanje zdrave in lepe kože pozimi.

  1. Ne uporabljate vlažilnega čistilnega gela, ki je primeren za zimo

Nižjim temperaturam je pridružena tudi nižja vlažnost zraka in zato je tudi naša koža manj navlažena. Pozimi torej zamenjajmo naš običajni čistilni gel za takšnega, ki ima še posebno moč hidracije oziroma vlaženja. Na ta način si bo koža opomogla in učvrstila naravno zaščito za naše telo.

  1. Kože ne čistite dovolj temeljito

Ključ do zdrave kože je, da ohranjamo kožo čisto. Strokovnjaki priporočajo čiščenje in spiranje kože dvakrat na dan – zjutraj in zvečer. Na ta način odstranimo odmrle celice s površine kože in zmanjšamo možnost nastanka ogrcev ali aken.

  1. V nego ne vključujete hialuronske kisline

Hialuronska kislina je naravna sestavina, ki jo najdemo v naših sklepih, kjer pomaga ohranjati zdravo in čvrsto sklepno ovojnico. Je odličen način za vlaženje, tako da jo strokovnjaki priporočajo tudi za vlaženje kože.

  1. Ne uporabljate sončne kreme

Tudi pozimi imajo sončni UV žarki negativen učinek na našo kožo, saj poškoduje sestavine v celičnem jedru. Uporabljajte tekočo in lahko sončno kremo in na ta način upočasnite staranje vaše kože.

  1. Ne uporabljate maske za zaščito kože

Ne, tokrat ne mislimo kirurške maske, ki nas ščiti pred dihalnimi okužbami. Po večernem čiščenju kože priporočamo uporabe vlažilne maske , ki jo že pripravljeno kupimo v drogeriji ali lekarni. Če vsebuje glino ali ekstrakt morskih alg, pomaga pri odstranjevanju nečistoč in pri odstranjevanju povrhnjih odmrlih celic.

  1. Ne uporabljate hranilnega masla za telo

Če nimamo mastne kože, se lahko poslužimo tudi uporabe masla za telo, ki je polno hranilnih snovi za izsušeno in poškodovano kožo. Priporočljivo je predvsem na koži ekstremitet, saj je za kožo obraza pogostokrat premastno.

Pripravil: NaDlani.si; Photo: Pixabay