• C Novo mesto
  • 20:58
  • Čet, 30.06.2022

Preverite, če je čas za razstrupljanje telesa

Kako pogosto razmišljate o svojem življenjskem stilu in (ne)zdravih navadah, ki jih prakticirate? Večina nas zaradi hitrega življenjskega tempa na vse to pozabi ali pa vse pomisleke postavi na stranski tir. Pomanjkanje časa pogosto vodi k nezdravi in nepravilni prehrani, pomanjkanju gibanja in kopičenju strupov v telesu. Kdaj je čas, da se odločite za razstrupljanje telesa? Preverite, kaj vam sporoča vaše telo.

Če opazite spodnje znake, je skrajni čas, da očistite svoje telo, spočijete možgane in si vzamete nekaj časa zase:

Nenehno se počutite utrujeno

Se vam vsako jutro dozdeva, kot da bi vas budilka predramila sredi noči, čeprav je v resnici zunaj že svetlo? Imate občutek, da ste ves dan izredno utrujeni, brezvoljni in neprespani? Neprestan občutek utrujenosti in pomanjka energije je lahko med drugim tudi znak, da je vaše telo polno strupov. Seveda pa je prvi korak, ki ga morate narediti, ta, da si privoščite kvaliteten spanec in vzpostavite zdravo rutino spanja.

Pogosto zbolevate

Če se vas večkrat letno lotevajo razni prehladi, okužbe, vnetja ali druge zdravstvene težave, ki jim ne najdete razloga, je možno, da je vaš imunski sistem tako oslabljen, da ste lažje dovzetni za bakterije in viruse. Čas je, da okrepite svoj imunski sistem in očistite telo.

Imate težave z nihanjem razpoloženja

Tudi razdraženost in nenehna nihanja razpoloženja so lahko znak, da je treba razstrupiti telo. Če imate preveč “negativizma” v sebi, je proizvajanje dopamina oteženo, zaradi česar ne čutite veselja in sreče, ampak ste nenehno melanholični, vzkipljivi in slabe volje.

Mučijo vas napadi lakote

Močna in prekomerna želja po hrani je lahko odraz utrujenosti, slabega počutja in oslabljenega imunskega sistema. Če vas močna želja po hrani vodi k temu, da nenehno posegate po nezdravih prigrizkih, si s tem ne delate usluge.

Imate neprijeten vonj

Verjemite ali ne, ampak strupe v telesu lahko tudi zavohamo. Telesni vonj je lahko očiten pokazatelj vašega zdravstvenega stanja – tudi takrat, ko je nekaj hudo narobe. Če se vam zdi, da zaudarjate bolj kot ponavadi in hkrati seveda skrbite za ustrezno higieno, je to lahko znak, da morate očistiti telo.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels, Unsplash

 

 

sejmi