• C Novo mesto
  • 09:20
  • Čet, 19.05.2022

Velik nos, velik ponos! Raziskave potrjujejo priljubljeni rek o velikosti spolovila

Sodeč po študiji, objavljeni februarja letos, se zdi, da bi le ta lahko potrdila splošno razširjeno prepričanje, da so moški z večjimi nosovi in ​​bolj obdarjeni. Skupina znanstvenikov je za forenzične namene preučevala fizikalne značilnosti umrlih ljudi, vendar je na koncu njihovo analizo pritegnila pozornost hipoteza o velikem nosu in velikem penisu – le ta drž!

Raziskovalci so za študij preučili 126 moških trupel na Medicinski fakulteti v Kjotu. Raziskava je bila izvedena od aprila 2015 do marca 2019. Vsa trupla so bila stara med 30 in 50 let, analiza pa je bila opravljena v treh dneh po njihovi smrti, preden je lahko prišlo do večjega razpada. Izmerili so telesno višino, težo, dolžino in obseg penisa v sproščenem stanju in težo mod. Za podatke o dolžini pokončnega penisa so penis ročno ‘raztegnili’, kar v osnovi pomeni, da se sovpada z dolžino erekcije. Največja korelacija je bila seveda zabeležena pri velikosti penisa v sproščenem in ‘raztegnjenem’ stanju. Naslednja največja korelacija pa je bila opažena z velikostjo nosu in podolgovato dolžino penisa. Torej, večji je nos, daljša je dolžina penisa v ‘raztegnjenem’ stanju.

»Dejstvo, da je velikost nosu povezana z dolžino penisa, nakazuje, da dolžine penisa morda ni mogoče določiti glede na starost, višino ali telesno težo, ampak jo določimo pred rojstvom,« ob tem dodajajo znanstveniki. »Čeprav so naši rezultati za forenzične namene neuporabni, je razumevanje procesa rasti penisa oz. značilnosti obraza lahko zelo pomembno za ekstrapolacijo ravni fetalnega androgena in spremljanje moških spolnih funkcij,« so zaključili v prispevku, objavljenem v reviji Basic and Clinical Andrology. »Razlog, zakaj sta dolžina penisa in velikost nosu je še vedno nejasna. Zato se nam zdi zanimiva tema, s katero se bomo ukvarjali od zdaj naprej,« so dodali.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock

dolenjske lekarne