• C Novo mesto
  • 10:55
  • Sre, 18.05.2022

Zdravnik razložil, kako določiti velikost ‘moškega ponosa’ in to le s pogledom na njegove roke

»To je znano kot razmerje med drugo in četrto števko in se izračuna tako, da dolžino kazalca delimo z dolžino prstanca. Manjši kot je kazalec, manjše je razmerje.«

Zdravnik je odkril nekonvencionalen način za oceno velikosti penisa s preprostim pogledom na moške roke. Videoposnetek na TikToku, ki prikazuje metodo merjenja penisa, je na video platformi presegel 1,5 milijona ogledov. »Velikost moškega spolnega organa lahko uganete po tem, kako kratek je njegov kazalec,« je povedal dr. Karan Rajan, ki ima profil na TikToku z imenom @dr.karanr. Omenjeni zdravnik je citiral urološko študijo iz leta 2011 v Asian Journal of Andrology, za katero je dejal, da če je kazalec krajši v primerjavi s prstancem, to pomeni, da ima moški večji penis. »To je znano kot razmerje med drugo in četrto števko in se izračuna tako, da dolžino kazalca delimo z dolžino prstanca. Manjši kot je kazalec, manjše je razmerje,« je nadaljeval Ryan. Pomislite na to kot na urološko različico uporabe podlakti za izračun velikosti stopala.

@dr.karanrCactus size #learnontiktok #schoolwithdrkaran #menshealth♬ Lofi – Domknowz

Seveda ta pogosto citirana formula očitno ni uporabna le za oceno velikosti falusa. »Nižje razmerje števk kaže na visoko izpostavljenost testosteronu. Glede na študijo testosteron ne nadzoruje le prihodnjo dolžino penisa, ampak tudi prihodnjo dolžino prsta,« je pojasnil medicinski strokovnjak. Vendar pa še ne merite svojih genitalij, saj ta korelacija ‘ni trdno pravilo’, je zdravnik v komentarjih zapisal na TikToku.

Smešni komentarji

»To je zanimiva študija, vendar ni pravilo,« je pojasnil strokovnjak. »Medtem ko se ženske sprašujejo, ali je to res, moški še vedno iščejo in primerjajo svoje kazalce in prstance,« se glasi eden od komentarjev pod videoposnetkom. Drugi je pripisal: »Zanima me, koliko moških si je takoj pogledalo prste.« To očitno ni edini neortodoksni način za oceno razmerja penisa. Raziskave so namreč pokazale, da večji kot je moški nos, večji je njegov penis.

Študije oporekajo

Znanstveniki še vedno oporekajo pomembnosti velikosti penisa s študijami, ki trdijo, da dolžina ne določa, ali lahko moški zadovolji svojo partnerko oz. da le ta uživa v seksu. Medtem druge raziskave kažejo, da velikost igra dejavnik pri plodnosti, saj je manj verjetno, da bodo moški, ki imajo manjši spolni organ, postali očetje, piše New York Post

N. D.; Foto: Shutterstock

dolenjske lekarne