• C Novo mesto
  • 20:46
  • Sre, 08.02.2023

Znane Slovenke v en glas – za menstruacijo so Modibodi hlačke najboljša izbira!

Imeti menstruacijo ali inkontinenco brez vložkov in tamponov? Brez tega, da v restavraciji skrivaš vložek v žep. Brez razmišljanja, kako boš zamenjala tampon po kopanju za naslednje kopanje. Se sliši neverjetno? Vemo, ampak obstaja alternativa. Beri dalje.

Obstajajo hlačke, ki imajo všit vpojni del, debel 3 mm. Res ne čutiš, da nosiš kaj posebnega drugačnega od navadnih spodnjic. Pravzaprav edini način, da res začutiš svobodo, ko nekaj odteka iz tebe, pa naj bo to menstruacija, urin, pot ali izcedki.

Naše hlačke Modibodi so razvite in testirane v laboratoriju. So antimikrobne in brez škodljivih sestavin, ki jih najdemo v tamponih in higienskih vložkih za enkratno uporabo. Veš, da te lahko zaradi uporabe tampona doleti sindrom toksičnega šoka? Vsekakor se to ne more zgoditi pri naših hlačkah saj se pri koži nahaja blagodejna 100% merino volna. Le-ta poskrbi, da se mednožje ne pregreva in kvari naravnega pH nožnice. Ko je ravnovesje nožnice urejeno in ne niha, se konkretno zmanjša pojavnost vnetij, suhe nožnice in drugih neprijetnosti.

menstruacija

Klasične hotke v blagi vpojnosti. Narejene iz bambusa in primerne za blažjo menstruacijo, močen beli tok ali intenzivno potenje.

Kljub letu 2022, menstrualna kri ostaja še vedno tabu o katerem se ne govori veliko. Je edini vir krvi, ki ni povzročen s travmo/poškodbo. Ženske krvavimo, pa tudi prehajamo skozi različna hormonska ciklična stanja vsak mesec, ki vplivajo na naše počutje. Dobro je govoriti o menstruaciji, se pa mnogo manj govori o delni urinski inkontinenci. Prizadene velik del populacije pa se kljub temu verjetno s prijatelji še niste nikoli pogovarjali o tem? Skoraj tretjina vseh žensk po porodu se sreča z inkontinenco, ki še bolj vpliva na kvaliteto življenja posameznika. In naše hlačke so odlična rešitev tudi za te težave.

»Priročni« izdelki za enkratno uporabo pridejo skupaj z nepriročno okoljsko škodo!

Črna statistika količine odpadkov in razgradnje izdelkov za enkratno zaščito med menstruacijo:

  • samo 1 vložek vsebuje za do 3 plastične vrečke plastike,
  • potrebuje za razgradnjo med 500 in 800 let
  • za popolno razgradnjo klasičnega tampona je potrebnih kar 450 let
  • ima povprečna ženska v zdravi rodni do 450 ciklov menstruacije
  • ženska v rodni dobi porabi okoli 15 000 izdelkov za enkratno uporabo in več kot 4 tisoč evrov za njihov nakup
modybody

Hlačke do popka proti potenju brez dodane vpojnosti.

Modibodi – revolucija v menstruaciji in urinski inkontinenci

Ali lahko zmanjšamo higienske odpadke? Seveda! Tako, da izberemo trajnostne izdelke, ki ne bodo leteli v smeti le po eni uporabi. Že veš, da poleg menstrualne skodelice, ki marsikateri ne ustreza, obstajajo tudi menstrualne hlačke? In da ravno menstrualne hlačke veljajo za enega najbolj revolucionarnih izumov na področju menstruacije in urinske inkontinence?

Modibodi je priznana avstralska znamka, na trgu že od leta 2013. Specializirani smo za izdelavo »leak-proof« oziroma nepropustnega spodnjega perila, ki te ščiti pred vsemi telesnimi tekočinami. Izdelki se uporabljajo kot samostojna zaščita za menstruacijo, izcedke, čiščo, pot in inkontinenco. Zate, tvojo najstnico in mamo.

Hlačke so sestavljene iz 4 zelo tankih slojev. Pri nožnici se nahaja merino volna, sledi naš super vpojni del, nepropustni sloj ter zunanji del hlačk. Patentiran tanek vpojni del pri hlačkah meri le 3mm, zato med uporabo sploh ne opaziš, da imaš oblečeno kaj drugega kot običajne spodnje hlačke.

Hlačke so zanesljive in nimajo vonja. Ob pravilni uporabi zdržijo minimalno 50 pranj, kar ob zadostni zalogi pomeni vsaj dve do pet let. Si predstavljate pet let brez nakupovanja vložkov in tamponov? Me in naše slavne uporabnice si.

najstnice

Najstniške boksarice z luštnimi vzorčki.

Veganska opcija

Res je, originalne hlačke vsebujejo merino volno. Ovce, od katerih to volno pridobivamo, so gojene na avstralskih farmah, ki imajo certifikate, da živali niso trpinčene, prav tako pa jih nadzorniki redno obiskujejo in preverjajo.

Ali to pomeni, da si ti, ki si alergična na volno, ali pa se kljub vsemu ne strinjaš z njeno uporabo, ne moreš pomagati z našimi izdelki? Seveda ne. Tudi nate nismo pozabili. Imamo vegansko kolekcijo, kjer merino volno zamenja nadomestek, hlačke pa ohranijo prav vse prvotne funkcije.

nosečke

Naša materinska kolekcija. Majčka za dojenje in materinski bikini.

Poporodna čišča in mleko v potokih

Poleg vpojnih hlačk ponujamo tudi kolekcijo za nosečke in doječe mamice. »Mi skrbimo za vas, medtem ko vi skrbite za otroka.« Slogan materinske kolekcije povzame bistvo te kolekcije. Nosečke bodo navdušene nad hlačkami, ki so oblikovane tako, da trebušček varuje preklop, ne pa elastika, ki tišči in omejuje rastoči trebušček. Seveda ne pridejo prav le med nosečnostjo za kakšen izcedek, ampak tudi po porodu za menstruacijo (ko seveda pride).

Majica za dojenje poskrbi za brezskrbno vozičkanje brez mokrih krogov na majici ali mirno nočno spanje brez premočene posteljnine. Všite blazinice v majici so res odlično vpojne, hkrati pa protimikrobna podloga odvaja vlago, se hitro suši, preprečuje vonj in uspešno obvladuje bakterije.

menstruacija

Kopalke Modibodi. Recikliran brazilski bikini in ujemajoč zgodnji del.

Poletje in menstruacija

Spet se sliši popolnoma neverjetno pa vendar deluje. Kopanje med menstruacijo brez tamponov in skodelic je z našimi kopalkami možno. Menstruacija rada preseneti tik pred ali med dopustom, saj med dopustom raven kortizola (stresnega hormona) upade. Če se vodnim užitkom vseeno ne želiš odreči, uporabi naše kopalke, ki se lahko nosijo na zmerne dneve menstruacije, kar v praksi pomeni, da zadržijo do dva tampona krvi.

Imamo ogromno različnih modelov spodnjih kopalnih delov, ki jih lahko kombinirate s svojimi zgornjimi deli, ali pa jih dopolnite z ujemajočimi zgornjimi deli.

Kje je razlika med vpojnostmi in kako izbereš pravo?

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne. Blaga, zmerna, močna in maxi. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maxi vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj.

Kako izbereš pravo vpojnost zase? Glede na moč svoje menstruacije, seveda. Za prvi nakup ti svetujemo, da izbereš dva para hlačk v dveh vpojnostih. V kolikor imaš blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerno vpojnost, v kolikor imaš močno menstruacijo pa zmerno  in močno vpojnost. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostala bolezenska stanja) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močne in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusiš hlačke, boš tudi sama boljše vedela katero vpojnost boš še potrebovala.

modybodi

Notranjost hlačk, kjer se vidi 100%merino volna.

Koliko parov potrebujem?

Priporočamo vsaj 5 parov hlačk. Tako boste lahko z enim pranjem tekom cikla poskrbele, da boste vse dni uživale v udobju naših hlačk. V kolikor bi želele prati hlačke le na koncu cikla pa priporočamo 8 – 10 parov. Uporabljene hlačke splaknete po hladno vodo, jih pustite na zračnem mestu (rob kopalne kadi ali tuš kabine je čisto primerno mesto) in jih operete skupaj na koncu cikla. Seveda ni nič narobe, če jih operete s ostalim perilom. Pa še namig, za hitrejše sušenje hlačke obesite z vpojnim delom navzven.

Katere znane Slovenke so navdušene nad našimi hlačkami?

Na naše hlačke prisegajo Teja Jugovic, Eva Ostrouška Kljun, Vita Starman, Ana Kristanc Žontar, Jerca Zupan, Tina Gaber, Maruša Bračun in ostale. Prepričala jih je preprosta uporaba, udobje med nošenjem ter ogromna izbira modelov in vpojnosti. Predvsem modeli hlačk do popka so zelo priljubljeni, ker pokrijejo cel ledveni del in nudijo dodatno udobje.

Naša znamka je v svetu znana, kot zanesljiva in tista z največjo izbiro modelov, številk in vpojnosti. So drage? Na prvo žogo se mogoče zdi tako. Na dolgi rok pa te bodo prišle ceneje kot neudobni in ne preveč zdravi izdelki za enkratno uporabo. Si za to, da si izboljšaš izkušnjo menstruacije? Pridruži se nam tudi ti!

modibody

Modibodi v sodelovanju s Pumo. Bikini v bordo barvi.

Naročnik oglasa: Modibodi Foto: Modibody

S.B.