• C Novo mesto
  • 01:45
  • Pon, 15.04.2024

Električni skiro se je pokvaril. Kaj storiti?

Električni skiroji so postali priljubljeno prevozno sredstvo po vsem svetu, zaradi svoje praktičnosti, okoljske prijaznosti in enostavne uporabe. Kljub njihovi zanesljivosti se lahko tudi električni skiroji občasno pokvarijo. Preberite, kaj storiti, če se vaš električni skiro pokvari ter kako lahko ohranite svoje prevozno sredstvo v odličnem stanju.

Električni skiroji so konstrukcijsko zelo podobni navadnim skirojem, z ozkim stojiščem na majhnih kolesih, pri čemer se sprednja kolesa upravljajo s krmilom. Razlika pa nastane v njihovem pogonu.

Medtem, ko je potrebo navadne skiroje poganjati z nogami, nam pri električnih skirojih delo olajšata baterija in električni motor – s tem pa je tudi verjetnost okvare nekoliko večja.

Kaj storiti, ko se pokvari električni skiro?

Električni skiro je za mnoge edino prevozno sredstvo za na delo, v šolo ali po opravkih. Več kot očitno je, da nas v primeru njegove okvare čaka ogromno s tem povezanih težav, zato je ključnega pomena, da se čim hitreje lotimo njegovega popravila.

električno kolo

Servis električnega kolesa.

Verjetno vas zanima, kaj storiti v primeru okvare električnega skiroja, da ga boste lahko čim hitreje uporabljali.

1.     Skušajte prepoznati težavo in ugotoviti, kaj se je zgodilo

Ko se vam pokvari električni skiro, skušajte najprej sami prepoznati težavo. Če je na skiroju na primer predrta pnevmatika, to lahko ugotovite že na prvi pogled ali pa sklepate po tem, da ste s skirojem zapeljali na oster predmet.

2.     Preverite garancijo

Ko se na skiroju zgodi okvara, vedno preverite garancijo. Če je le ta še veljavna, potem vam svetujemo, da skiro odpeljete na pooblaščeni servis, kjer vam večino težav popravijo brez doplačila (če gre seveda za takšno okvaro, ki je predmet garancije).

3.     Če gre za manjšo težavo, jo lahko popravite sami

Kadar gre za manjšo težavo, kot je na primer le razrahljan blatnik, nastalo težavo lahko popravite sami.

Vendar previdno, če v tem niste vešči, potem v kakšnih situacijah naredite več škode kot pa koristi.

4.     Poiščite servis skirojev

Čeprav imajo električni skiroji veliko prednosti, pa je njihova največja slabost, da v primeru okvare pogosto ne moremo sami odpraviti težave.

Zaradi vgrajenega elektromotorja in baterije ter z njima povezanih komponent se tako pogosto zgodi, da sami ne moremo odkriti vzroka okvare.

V vseh teh situacijah in v primerih, ko ne moremo sami popraviti skiroja, je potrebno poiskati servis električnih skirojev.

Storitve, ki vam jih nudi servis skirojev Mobistekla

Servis skirojev Mobistekla je specializiran tudi za popravilo različnih modelov in blagovnih znamk električnih skirojev. Zato so v situacijah, ko se pokvari vaš električni skiro, najboljši recept za vašo napravo.

Servis vam običajno ponuja širok izbor različnih popravil, s katerimi vas rešijo iz nastale zagate:

  • servis pnevmatik in gum, ki vključuje menjavo vseh vrst gum ali zamenjavo zračnice;
  • servis zavor, ki vključuje popravilo in po potrebi tudi zamenjavo;
  • servis krmilnika in ročice za plin, ki vam jo popravijo ali zamenjajo;
  • menjava blatnika;
  • popravilo elektronike, ki vključuje popravilo električnega vezja in odpravljanje napak na matični plošči;
  • odpravljanje napak na bateriji;
  • odpravljanje programskih napak.
električno kolo

Odpravljanje napak.

Na servis skirojev se lahko obrnete, ko potrebujete urgentni servis skiroja ali pa zgolj redni servis skiroja. Pri slednjem vam pregledajo vse mehanske dele skiroja in električne komponente ter vam jih po potrebi zamenjajo.

Na ta način boste najbolje poskrbeli za dolgo življenjsko dobo vašega skiroja, verjetnost, da vas bo pustil na cedilu, pa je bistveno manjša.

Mnogi pa se za obisk servisa skirojev odločijo tudi zato, ker si želijo njegove nadgradnje (med najpogostejšim je nadgradnja hitrosti) ali pa potrebujejo katerega od rezervnih delov.

V Mobistekla imajo na zalogi pestro ponudbo originalnih rezervnih delov, kot so gume, blatniki, torbica, držalo za telefon, kljukica za obešanje in še mnogo drugega.

Za popravilo električnega skiroja izberite servis skirojev Mobistekla.si

Ko se vam pokvari električni skiro in ste ugotovili, da le potrebuje natančno in strokovno roko, se pojavi vprašanje, kateri servis skirojev izbrati. Da ne boste izgubljali časa, vam predlagamo servis skirojev Mobistekla.si.

V Mobistekla.si so specializirani za servis telefonov, električnih skirojev, dronov, robotskih sesalnikov, pametnih ur in drugih elektronskih naprav. Poleg tega, da vam na servisu popravijo praktično vse, kar je na skiroju mogoče, pa so pri tem tudi izjemno hitri in učinkovito.

električno kolo

Nastavitve kolesa.

Zaposleni na servisu imajo večletne izkušnje in vsa popravila izvajajo strokovno. Med običajnim delovnim časom so vedno pripravljeni sprejeti vaš skiro, ki ga popravijo v najkrajšem možnem času.

Če k hitremu in strokovnemu postopku servisiranja dodamo še konkurenčne cene, potem so Mobistekla.si vaš najboljši izbor za popravilo vašega električnega skiroja.