POLITIKA ZASEBNOSTI – VARSTVO OSEBNIH PODATKOV STRANK

Družba Magma Media d.o.o., matična št.: 3396185000 (v nadaljevanju samo kot »mi«) posveča varstvu osebnih podatkov veliko pozornost. V tem dokumentu so navedene informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, še posebej o naših bralcih in uporabnikih našega spletišča, ali te podatke obdelujemo na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Kakšne osebne podatke obdelujemo?

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne novice si ogledujete na našem spletišču, preko katere naprave ter katere izmed naših novic in oglasov, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali novice glede na vaša zanimanja ter da bi lahko v prihodnje naše spletišče in storitve še izboljšali. Če pri si nas ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaše aktivnosti in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

  1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo;
  2. kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov in vaše profile na družbenih omrežjih;
  3. vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove (lokacija pri objavi oglasa), profile, naročila na novice, članstva v programih zvestobe, shranjene sezname, iskane novice (»like«, »bookmark«), vaše ocene in komentarje;
  4. podatke o vaših objavah;
  5. podatke o vaših spletnih navadah, vključno s primeri, ko po spletu brskate preko naše mobilne aplikacije, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
  6. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;
  7. izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o artiklih, ki jih pri nas kupite, podatki o vaših spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo; gre predvsem za podatke o spolu, starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev.

Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletne strani našega spletišča, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če preko nas opravite storitev, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Z vašim soglasjem podatke posredujemo tretjim osebam za prikazovanje ponudbe na drugih spletnih straneh kot tudi za to, da bi vam omogočili dostop do nekaterih dodatnih storitev. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:

  1. brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma
  2. na podlagi vašega soglasja.

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec našega spletišča, se pri nas registrirate ali pa opravite katerokoli drugo storitev preko nas. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če z nami komunicirate.

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem

Če obiščete naše spletišče, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki. Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki ga hranimo na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. Nekateri piškotki nam omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po naših straneh od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile. Nadalje uporabljamo tudi spletne signale (ki so poznani tudi kot »web beacons«). Gre za majhne slike, ki imajo podobno funkcijo kot piškotki. V primerjavi s piškotki, ki so shranjeni na trdem disku vašega računalnika, so spletni signali sestavni del spletnih strani. O vseh tovrstnih tehnologijah bomo zaradi poenostavitve v tem dokumentu v nadaljevanju govorili le kot o piškotkih. Piškotke v vašo napravo shranjujemo, tiste, ki so jih v vašo napravo shranile naše spletne strani, pa tudi beremo. V nadaljevanju tega dokumenta bomo zaradi poenostavitve govorili le o shranjevanju.

Nekatere piškotke neposredno v vašo napravo shranjujejo naše spletne strani. Takšni piškotki nam pomagajo:

  • z vašo identifikacijo pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi naše domene ter pri ponovnih obiskih. Na ta način ne prihaja do izbrisa vaših podatkov oziroma dejanj in si lahko zapomnimo vašo prijavo preko konkretne naprave ter ne zahtevamo ponovnega vnosa e-naslova in gesla. Hkrati lahko shranimo podatek o tem, katero različico naših spletnih strani naj prikažemo, če je v danem trenutku na voljo več različic;
  • da ugotovimo, če ste nam podelili soglasje v skladu s tem dokumentom, oziroma če ste se npr. odločili za sodelovanje pri konkretni raziskavi;
  • pri zagotavljanju varnosti, npr. da lahko preverjamo, da ni prišlo do zlorabe vaše povezave do naše spletne domene in da nekdo ne posluje v vašem imenu;
  • pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani.

Tovrstni piškotki in druge datoteke so nujno potrebni za delovanje našega spletišča. Če boste na svojem brskalniku onemogočili piškotke, se lahko zgodi, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno, zaradi česar vam ne bomo mogli ponujati ustreznih novic ter storitev.

V vašo napravo shranjujemo tudi:

  • piškotke z naših spletnih strani, ki nam omogočajo:
    • slediti številu obiskov naših spletnih strani ali posameznih vsebin, ustvarjati statistike in preglede ter meriti učinkovitost oglasov;
    • prikazovati različne variante naših spletnih strani, če testiramo nove funkcionalnosti;
    • prilagajati vsebino našega spleta vašim potrebam, npr. prednostno prikazovati novice, ki ste jih že iskali, in prikazovati druge objave po vaših željah na naših spletnih straneh;
  • omogočamo shranjevanje piškotkov tretjim stranem, ki jih lahko uporabijo:
    • za zbiranje podatkov o vašem obnašanju na naših oziroma drugih spletnih straneh;
    • za prikazovanje prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene;
    • za povezovanje z družbenimi omrežji, kot je Facebook, vključno s samodejno prijavo, zagotavljanjem funkcij, kot je „Všeč mi je“, prikazovanjem prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov na družbenih omrežjih ter drugih spletnih straneh izven našega spleta.

Za namen prikazovanja prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene, oglaševalskim in družbenim omrežjem lahko posredujemo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu. Takšnim partnerjem pa ne posredujemo vaših identifikacijskih podatkov. 

Če uporabe piškotkov tretjih strani in posredovanja vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem pod zavihkom Nastavitve zasebnosti ne onemogočite in po našem opozorilu kliknete na kakršno koli povezavo na naših spletnih straneh (izven okvirčka z opozorilom) oziroma kliknete na tipko „Razumem“, ki je sestavni del opozorila, se šteje, da se strinjate z uporabo navedenih piškotkov in posredovanjem vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem. Svoje soglasje lahko kadar koli umaknete s prepovedjo te funkcije pod zavihkom Nastavitve zasebnosti.

Uporaba osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani

Če obiščete spletišče Nadlani.si, podatke o vašem obnašanju na spletu obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

  • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje spletišče izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za branje; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas;
  • ustvarjanja statistik in pregledov, predvsem sledenja številu obiskov naših spletnih strani oz. posameznih vsebin in merjenja učinkovitosti oglasov; naš zakoniti interes je v tem smislu merjenje učinkovitosti naših spletnih strani in stroškov za oglaševanje; v ta namen lahko preko vašega obnašanja na spletu pridobivamo in uporabljamo še druge izpeljane podatke; oziroma lahko izpeljane podatke posredujemo svojim partnerjem za morebitno obračunavanje provizije;
  • testiranja novih funkcij in aplikacij pred uvedbo, da se lahko izognemo težavam z delovanjem teh novosti med dejanskim obratovanjem, ki bi lahko poslabšale vašo izkušnjo pri uporabi našega spletišča; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas;
  • ukrepov proti napadom naših spletnih strani in ogrozitvi njihovega delovanja ter za zagotavljanje varnosti vaših podatkov; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas ter varnost vaših podatkov.

Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh ne pridobivamo samo preko piškotkov. Dopolnjujemo jih tudi z naslednjimi podatki:

  • IP naslov vaše naprave (naslov vaše naprave, preko katere komunicirate z drugimi napravami v medmrežju);
  • operacijski sistem vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve;
  • brskalnik, ki ga uporabljate na svoji napravi, njegova različica in jezikovne nastavitve;
  • spletni naslov (URL naslov) strani, s katere dostopate na našo spletno stran.

V ta namen osebne podatke uporabljamo skladno z aktualnimi zakonskimi določili. 

Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh obdelujemo tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to v namen priprave prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov, ki jih prikazujemo na spletu. Naš zakoniti interes je v tem primeru čim bolje prikrojena in kar se da učinkovita ponudba za vas. Imenovane podatke v ta namen razširjamo tudi s pomočjo analize in iz njih pridobivamo izpeljane podatke. V skladu s temi podatki lahko razvrščamo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe. Če nato pri nas še kaj kupite, bomo v ta namen dodatno uporabili tudi podatke o vaših naročilih.

Če ste torej na našem spletišču iskali informacije o zdravju oziroma ste kliknili na ponudbo v e-sporočilu, ki smo vam ga poslali, se lahko podobna vsebina prikazuje pri vašem naslednjem obisku in se prikaže na prvi strani našega spletišča. Na podlagi tega vam na našem spletišču lahko ponudimo še druge novice, ki bi vas po naši oceni lahko zanimali.

Če se pri nas registrirate

Če se registrirate, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:

Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

Če si ustvarite račun na spletišču Nadlani.si, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših oglasih in objavah na podlagi izvajanja pogodbe z vami (brez vašega soglasja), da lahko vodimo vaš uporabniški račun. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim računom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Če si na spletišču Nadlani.si ustvarite račun, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših oglasih in objavah in podatke o vašem obnašanju na spletu ter obnašanje pri branju e-sporočil tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to za namene:

  • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljšo uporabniško izkušnjo, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in
  • posredovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav oziroma pošiljamo preko navadne pošte ali pa prikazujemo na naših spletnih straneh; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših storitev.

Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. Na ta način lahko uporabljamo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu, ki smo jih pridobili pred vašo registracijo (če pod Nastavitve zasebnosti že prej niste onemogočili personalizacije spleta), podatke o vašem obnašanju na spletu pa lahko zbiramo tudi, če se niste prijavili (npr. če vas identificiramo s pomočjo piškotkov). V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene ponudbe.

To funkcijo lahko kadarkoli izklopite tukaj: Nastavitve zasebnosti.

Na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) lahko vaše nastavitve uporabimo tudi za testiranje novih funkcij in aplikacij še pred uvedbo.

V ta namen vaše osebne podatke uporabljamo v času obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete. 

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Če preko nas opravite storitev, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših oglasih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

Nadalje na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših objavah za namene:

  • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za branje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas in
  • prilagajanja funkcij naše spletne domene vašim potrebam na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na izboljševanju in prilagajanju naših storitev; v ta namen obdelujemo tudi vaš IP naslov in iz njega izpeljano lokacijo,
  • posredovanja ponudb po meri in prikrojenih oglasov, ki vam jih lahko pošiljamo preko elektronske pošte, SMS sporočil in družbenih omrežij oziroma sporočamo po telefonu ali preko drugih elektronskih naprav oziroma pošiljamo preko navadne pošte; naš zakoniti interes je v tem primeru učinkovita promocija naših artiklov in storitev. Da vam lahko pripravimo ponudbo po meri, vse zgoraj navedene podatke (tj. vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših objavah) analiziramo in iz njih pridobivamo druge izpeljane podatke, ki jih uporabljamo v ta namen. V skladu s temi podatki lahko razčlenjujemo naše uporabnike v različne skupine, pri čemer vsaka skupina prejema lastne prikrojene novice, oglase in ponudbe. 

Za zaščito pravnih zahtevkov in ohranjanje naših notranjih evidenc in kontrol obdelujemo podatke znotraj in v skladu z aktualno zakonodajo. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke za obdobje, ki je potrebno za trajanje takega postopka in za preostanek obdobja zastaranja po njegovem zaključku.

V namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora obdelujemo podatke v času trajanja zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku.

Zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

B.3.3 Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

Tudi mi moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o objavah, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:

  • Obligacijski zakonik (OZ),
  • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
  • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
  • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
  • Zakon o računovodstvu (ZR),
  • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
  • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov, predvsem preko klicnih centrov, elektronske pošte, klepetalnic in družbenih omrežij, vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije, vključno s posnetki govorov, obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

  • obdelave vaših zahtev; 
  • evidence vaših zahtev, da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje;
  • dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo;
  • analize zahtev za izboljševanje kakovosti naših storitev.

Kdo obdeluje vaše osebne podatke

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil in drugih zadev, povezanih z vašo objavo ali aktivnostmi. Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z zakonskimi določili. Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh.

Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi drugim subjektom, ki imajo prav tako funkcijo upravljavca, in sicer:

  • na podlagi vašega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem, in sicer poimensko:

Za obdelavo osebnih podatkov uporabljamo tudi storitve drugih obdelovalcev, ki obdelujejo osebne podatke samo v skladu z našimi navodili in na podlagi aktualnih zakonskih določil.

Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko našega spletišča ali pri komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru uporabniškega računa ali pri komunikaciji z nami, na primer s klicnim centrom. Osebne podatke neposredno od vas pridobivamo tudi s spremljanjem vaših spletnih navad med brskanjem po našem spletišču ali ob branju naših sporočil in s snemanjem klicev preko klicnih centrov.

Posredovanje podatkov izven držav EU

Vaše osebne podatke lahko v nekaterih primerih posredujemo tudi v države, ki niso članice Evropskega gospodarskega prostora.

V okviru posredovanja podatkov prejemnikom lahko vaše podatke posredujemo tudi v tretje države izven Evropskega gospodarskega prostora, v katerih ni nujno zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov. Vsako tovrstno posredovanje bo izvedeno le v primeru, da se dotični prejemnik zaveže, da bo upošteval standardne pogodbene določbe izdane s strani Evropske komisije, ki so dostopne na naslovu http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0074:0084:CS:PDF

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov določene pravice. Te pravice vključujejo:

Pravica do seznanitve

Preprosto povedano, imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

Pravica do popravka

Motiti se je človeško. Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

Pravica do izbrisa

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

  • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
  • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
  • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali
  • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

Prosimo pa, da se zavedate, da tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki takoj izbrisani. Te pravice ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.

Pravica do omejitve obdelave podatkov

V nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen (in ne trajen kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

  • če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;
  • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili);
  • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali
  • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. Pravica do ugovora je podrobneje opisana spodaj pod naslovom Pravica do vložitve ugovora proti obdelavi podatkov). V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja. Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

Pravica do pritožbe

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

Kako lahko uveljavite določene pravice?

Predlagamo, da nas kontaktirate preko e-poštnega sporočila na info@nadlani.si ali nas pokličite na telefonsko številko 070 733 733. 

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času.

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu info@nadlani.si in preko telefonske številke 070 733 733.