• C Novo mesto
  • 09:37
  • Čet, 22.02.2024

Najboljši električni skiroji v letu 2021

Električni skiroji so praktično prevozno sredstvo, ki so primerni tako za starejše kot za mlade. Vožnja z njimi je zabavna. Omogočajo nam, da tiho in hitro pridemo od točke A do točke B. So bolj kompaktni od koles, njihovo shranjevanje pa je enostavnejše, saj zavzamejo manj prostora.

Kar se tiče cene, ki jo lahko odštejemo za tako prevozno sredstvo, je razpon precej širok. Modeli za otroke so na voljo že za 200 dolarjev, medtem ko lahko za najbolj izpopolnjene modele električnih skirojev odštejemo tudi več kot 1500 dolarjev. Taki skiroji lahko dosežejo tudi hitrost, višjo od 40 kilometrov na uro in so primerni za vožnjo po cesti. Predstavljamo vam nekatere najnovejše in najboljše modele električnih skirojev, ki so trenutno na trgu.

Unagi Model One

Ta električni skuter se je uvrstil najvišje na lestvici. Njegova masa znaša 26,5 kilogramov, ima 250-vatni motor, z njim pa lahko dosežete hitrost 15 metrov na uro. Ponaša se z elegantnim designom in zmogljivostjo.

Na vozilu se nahaja izjemen zaslon, ki ga zaradi dobre osvetljenosti lahko brez težav spremljamo tudi pri dnevni svetlobi. Cena vozila znaša 990 ameriških dolarjev.

Segway Ninebot Kickscooter Max

Segway Ninebot Kickscooter Max je najboljši skuter za premagovanje velikih razdalj. Njegova masa znaša 41,2 kg, hitrost pa lahko doseže 18,6 metrov na uro. Vanj je vgrajen 350 W motor. Vozilo je možno v celoti napolniti v roku 6 ur. Ta električni skiro omogoča udobno vožnjo, je zmogljiv in hkrati enostaven za uporabo.

Ta model električnega skiroja je najboljša izbira za tiste, ki imajo radi vožnje na dolge razdalje. Zaradi zmogljivega 350-vatnega motorja s pogonom na zadnja kolesa in velikih napihljivih pnevmatik skiro omogoča vožnjo v klance. Zvonec na tem električnem skiroju je močen in glasen.

Swagtron Swagger 5 Elite

Lahko bi rekli, da je ta model najboljši med električnimi skiroji srednjega ranga. Njegova masa znaša 27,5 kilogramov, zmožen je doseči hitrost 18 metrov na uro, možno pa ga je kupiti že za nekaj več kot 250 ameriških dolarjev. To pomeni, da je cenovno precej dostopen.

V sklopu opreme boste našli tudi blažilno vzmet in držalo za telefon. Na telefon si lahko naložite aplikacijo Swagtron, s katero boste lahko spremljali največjo hitrost in moč baterije. Vožnja s tem skirojem v klanec je sicer nekoliko otežena.

Glion Dolly

Gre za najboljši električni skiro za popotnike. Njegova masa znaša 28,7 kilogramov, zmožen pa je doseči hitrost do 15 metrov na uro. Ker ga je možno na enostaven način zložiti, je še posebej primeren za tiste, ki ga nameravajo peljati z javnim prevozom.

Skiro ima vgrajeno svetilko in zadnji odsevnik, zaradi česar se z njim lahko prevažate tudi v večernem času. Ko skiroja ne uporabljate, ga lahko naokoli prenašate kot kovček.

Pomanjkljivosti, ki jih lahko zaznamo pri tem električnem skiroju, se odražajo v majhnih kolesih iz trde gume in v pomanjkanju vzmetenja. Zaradi teh lastnosti je vožnja s tem modelom električnega skiroja nekoliko bolj okorna kot pri drugih.

Apollo Explore

Če vam je pri vožnji z električnim skirojem glavna prioriteta hitrost, potem je električni skiro Apollo Explore odlična izbira. Gre za skiro, katerega masa znaša 52 kilogramov. Dosega hitrost do 31 metrov na uro in je primeren tudi za vožnjo v klanec. Moč motorja znaša 1000 W. Baterijo je možno napolniti v 6 urah.

V sklopu naprave se nahaja tudi barvit zaslon, ki je zanimiva popestritev. Njegova pomanjkljivost pa je v tem, da je podatke z njega težko razbrati ob dnevni svetlobi. S tem modelom skiroja je možna precej hitra in prijetna vožnja, vendar pa je tudi cena temu primerna. Za njegov nakup boste namreč odšteli približno 1300 dolarjev.

GoTrax XR Ultra

Če iščete cenovno ugoden električni skiro srednjega cenovnega razreda, je ta model kot nalašč za vas. njegova masa znaša 26,5 kilogramov, dosega pa hitrost do 15,5 metrov na uro. Motor je 300-vatni, pogon pa je na sprednja kolesa. Baterijo je možno napolniti že v 3 do 4 urah. Zaradi pnevmatik skiroja je omogočena udobna vožnja.

Električni skiro GoTrax XR Ultra (Vir: Instagram)

Električni skiro GoTrax XR Ultra (Vir: Instagram)

Razor E100

Če kupujete električni skiro za otroke, je ta model precej dobra izbira. Njegova masa znaša 22 kilogramov. Motor ima 100 vatov, pogon pa je na zadnje kolo. Z vozilom je možno doseči hitrost 10 metrov na uro. Ta otroški skiro je možno kupiti že za manj kot 200 ameriških dolarjev. Vožnja z njim je enostavna, zabavna in varna. Na voljo je v različnih barvah in stilih, zato lahko izberete takega, ki je po vašem okusu. Velja izpostaviti, da je zaradi rabe motorja z verižnim pogonom nekoliko hrupnejši od običajnih modelov. Možno je tudi, da se bodo sčasoma stroški za njegovo vzdrževanje povečali.

Razor Ecosmart Metro HD

Si želite, da vam na skiroju ne bi bilo treba stati, ampak bi se lahko nanj usedli? V tem primeru je Razor Ecosmart Metro HD prava izbira. Masa vozila znaša 72 kilogramov, z njim pa je možno dosegati hitrost 15,5 metrov na uro. Zanj boste odšteli 470 ameriških dolarjev. Na zadnjem delu se nahaja velika košara, v katero boste lahko pospravili stvari, ki jih nameravate vzeti s sabo na pot. Ta električni skiro omogoča udobno vožnjo. Na vozilu sicer niso vgrajene luči, odsevniki ali zvonec. Nekoliko težje je tudi prilagoditi višino sedeža.

Vožnjo s tem skirojem bo zaradi plišastega sedeža in velikih gum precej udobna, z njim pa ne boste dosegli nobenega hitrostnega rekorda.

Levy Electric Scooter

Levy Electric Scooter je eden najboljših električnih skirojev z odstranljivo baterijo. Njegova masa znaša 27 kilogramov, dosega hitrost do 18 metrov na uro, moč motorja pa je 350 vatov. Čas polnjenja baterije znaša 3,5 ure. Skiro je možno kupiti za 500 dolarjev. Vozilo omogoča ležerno vožnjo tudi v klanec, baterija je zamenljiva, zaslon pa svetel.

Uspešno izbiro želimo in varno vožnjo.

Pripravila: Petra K., vir video: youtube