• C Novo mesto
  • 15:41
  • Pon, 25.09.2023

Pred 20 leti začeli, v soboto žurka in pol

Praznovanje bo na sporedu v soboto, 2.9.. MK Rokovnjači vas lepo vabijo! Praznovanje bo ob klubskih prostorih v Vrbi pri Lukovici (nadvoz AC).

LUKOVICA – Šestega marca 2003, v Avto moto društvu Lukovica, je bila ustanovljena sekcija motoristov Moto klub Rokovnjači, zapišejo v MK Rokovnjači, kjer te dni slavijo 20 let obstoja in delovanja.

Praznovanje bo na sporedu v soboto, 2.9.. MK Rokovnjači vas lepo vabijo! Praznovanje bo ob klubskih prostorih v Vrbi pri Lukovici (nadvoz AC).

Pestra zgodovina

Skozi vsa leta delovanja moto kluba vozni red (plan dela) sestavljajo vsakoletni tradicionalni dogodki: otvoritvena vožnja, strokovna vikend ekskurzija, krvodajalska akcija – Motorist za življenje, nočna vožnja, klubski pohod, moto piknik, zaključna vožnja in prednovoletna zabava.

Z delom so se izkazali tudi na Zimskih moto taborih, tekmovanju s pležuhi na smučišču Kandrše in kasneje v Turnšah (2005-2015),  ter Propagandnih večerih (2003-2008) pri Roku v Krtini in Furmanu v Lukovici. Tudi vztrajnostne dirke z mopedi – Velika nagrada Lukovice pri Avto Kvedru v Lukovici so bile v letih od 2015 do 2018 odmevne.

Tudi poroke

V vseh teh letih se je nabralo tudi nekaj edinstvenih akcij: poroke članov in prijateljev, sodelovanje v TV kvizu, peka palačink brezdomcem, obisk tovarne Akrapovič, spremstvo kolesarskih dirk in oldtimer vozil, pohod z mopedom na Triglav, udeležbe na vztrajnostnih dirkah mopedov, amaterskem mini moto prvenstvu, moto tabori za otroke, snemanje prispevkov MTV Adria, obiski moto sejmov in srečanj v Sloveniji in tujini…

Najbolj pridni člani Moto kluba Rokovnjači sestankujejo vsako sredo zvečer, te so iz začetnih »navadnih« sred postale »moto srede«. Najprej so se odvijale v Gostilni Rok v Krtini, kasneje pri Furmanu v Lukovici, kamor se še danes zatečejo čez zimo.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: MK Rokovnjači