• C Novo mesto
  • 09:41
  • Pet, 19.04.2024

To bodo nove cene goriva, primite se za denarnice

Nove cene pogonskih goriv bodo tako začele veljati v četrtek, 17. avgusta, so sporočili z ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

LJUBLJANA – Trenutne cene pogonskih goriv na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest, ki so v veljavi od 1. avgusta – liter bencina 1,511 evra, liter dizelskega goriva 1,558 evra, liter kurilnega olja pa 1,130 evra -, bodo veljale do vključno srede, 16. avgusta, in ne do vključno ponedeljka, 14. avgusta. Ta dan bo namreč z uveljavitvijo novele zakona o odpravi posledic naravnih nesreč dan solidarnosti in dneva prost dan, prav tako je praznik, Marijino vnebovzetje, v torek, 15. avgusta. Nove cene pogonskih goriv bodo tako začele veljati v četrtek, 17. avgusta, so sporočili z ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Finance.si pa dodajajo ob predpostavki, da vladane poseže v cene, se bo bencin podražil za slab cent na 1,52 evra za liter. Precej višja sprememba se obeta pri dizlu, kjer bi bilo treba za liter odšteti kar 1,65 ali skoraj devet centov več kot danes!

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www