• 28.99C Novo mesto
  • 11:37
  • Tor, 11.08.2020

Niko (27) ustrelil zalezovalec, očitno ni prenesel, da je noseča #FOTO

GROSUPLJE – V streljanju v Grosuplju je včeraj po prvih ugotovitvah policije umrla 27-letna nosečnica, ob tem pa je umrl še njen nerojeni otrok, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Policisti so našli mrtvega tudi 44-letnega domnevnega storilca, ki je, kot za zdaj kažejo ugotovitve policije, s strelom sodil tudi sebi.

Kot so še sporočili s PU Ljubljana, je 44-letni državljan Slovenije nekaj pred deveto uro prišel do 27-letne oškodovanke, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo in jo ustrelil. Osumljeni se je po umoru ženske s kraja odpeljal z osebnim vozilom. Policisti so ga kmalu po dejanju izsledili. Imel je strelno rano in je na kraju umrl. Poleg njega so našli strelno orožje. S PU Ljubljana so sporočili, da njegova smrt po prvih podatkih ni posledica kaznivega dejanja. Zaenkrat kaže, da je osumljeni storil samomor.

Zalezovalec

Ali je bila žrtev z domnevnim morilcem v kakršnem koli razmerju, zaenkrat ni znano. Storilec naj bi bil obseden z žrtvijo. Že pred leti naj bi nadlegoval tudi starejšo sestro žrtve, nato pa naj bi se spravil na mlajšo. Kot so poročali v oddaji 24ur, naj bi se žrtev in storilec spoznala v Ivančni Gorici v lokalu, kjer je ona v preteklosti delala, on pa redno zahajal. Njegova obsedenost z žrtvijo se je stopnjevala, ko je izvedel, da je noseča in da s partnerjem v Stični, v bližini njegovega doma, gradita hišo.

Kot poročajo družabna omrežja, gre za podjetnika z blokiranimi računi iz Stične, Roman Miklavčič. Žrtev je mlada direktorica firm Fama in Fama plus, 27-letna Nika Omahen Makić.

NaDlani.si; Foto: 24ur