3 načini, kako uspešni ljudje obvladujejo svoje pomanjkljivosti

27. maj. 2024, ob 08.25
Posodobljeno pred 1 mesecem
18
110 SEK

Vsi kdaj čutimo nesamozavest, neodločnost, ljubosumje, žalost in druge negativne občutke, vendar se nekateri z njimi spopadajo boljše kot drugi. Ljudje, ki so v življenju zelo uspešni, se običajno zavedajo svojih prednosti in slabosti. Svoje pomanjkljivosti in nesigurnosti znajo zelo dobro obvladovati in to s spodnjimi načini.

@therapyjeff Turns outs you’re feeling incredibly jealous and insecure. Here are 3 ways you can handle it in a healthy way.  Listen to my new podcasts: BIG DATING ENERGY & Problem Solved. Pre-order my book today! Join me on the new platform, Passes, for extended commentary on this topic! #mentalhealth #therapy #relationshiptips #dating #datingadvice #insecure #anxiousattachment #jealous ♬ original sound – TherapyJeff

Znajo si priznati svoje pomankljivosti in ne živijo v zanikanju

Prvi in pogosto najtežji korak, da se izboljšate ter osebno zrastete, je priznanje. Dejstvo je, da ima vsak posameznik svoje prednosti in slabosti – prej, kot se tega začne zavedati, bolj mu bo koristilo. Ljudje, ki so v življenju uspešni, zelo dobro poznajo svoje pomanjkljivosti in aktivno delajo na tem, da jih izboljšujejo. Jasno jim je, da so le-te del življenja in popolnoma normalne, od vsakega posameznika pa je odvisno, kako dobro se bo z njimi spopadel, pri tem pridobival dragocene izkušnje in na koncu zmagal. Če si zatiskate oči pred svojimi slabostmi, jih boste zelo težko popravili oziroma odpravili.

O težavah in pomanjkljivostih govorijo s svojimi najbližjimi

Ko se počutite nesamozavestno in ne veste, kako bi se lotili svojih pomanjljivosti, govorite z ljudmi, ki so vam najbližje. Lahko je to partner, prijatelj ali sorodnik. Pomembno je, da o teževah govorite, poslušate druga mnenja in temeljito razmislite, kako naprej. Ko so vaše težave povezane z drugo osebo (na primer težave v razmerju), pa je še toliko bolj pomembno, da jih zaupate vpleteni osebi, se iskreno pogvorite in poskusite rešiti zagato.

Raziščejo, od kod težave in pomanjkljivosti prihajajo

Uspešni ljudje so uspešni tudi zaradi tega, ker poiščejo izvor svojih nesigurnosti; če se na primer spopadajo z napadi ljubosumja, težavami z nezaupanjem ai laganjem, poskusijo ugotoviti, kaj jih je pripreljalo do tega, da sedaj izražajo takšne lastnosti. Do vzroka za negativno vedenje lahko pridejo sami ali s pomočjo strokovnjaka, hkrati pa se zavedajo, da poiskati pomoč ni nič slabega ali sramotnega. Je korak naprej k srečnejšemu in bolj uspešnemu življenju.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Pripravil: NaDlani.si; Foto: arhiv

18
110 SEK