4 boleči razlogi, zakaj tudi idealni moški varajo

11. mar. 2024, ob 09.37
Posodobljeno pred 25 dnevi
15
110 SEK

Zakaj moški sploh varajo? Mnogi pravijo, da je njihovo varanje posledica izgube telesne privlačnosti partnerke in da bi jih partnerka ponovno pričela privlačiti, če bi izgubila odvečne kilograme in pridobila nazaj svoj mladosten videz. To je smešen in slab argument argument, saj vso krivdo prenašajo na partnerko, kot da je njena edina obveznost to, da redno telovadi in skrbi za svoj videz. Čeprav je partnerkin izgled in pomanjkanje spolne privlačnosti lahko dejavnik, je le redko edini razlog, zakaj moški varajo. Kje torej tiči glavni problem?

1. Moški so lahko slabi pri komunikaciji.

Moški pogosto ne znajo izraziti svojih občutkov ali potreb oziroma jih izrazijo na preveč agresiven način. Če želijo več skupnega časa, seksa ali razburljivosti v razmerju, se bodo morda o tem z vami skušali pogovoriti, vendar bodo hitro izgubili potrpljenje. Prav tako redko razumejo, da je za spremembe potreben čas in bodo hitro postali nejevoljni, če se partnerka ne bo spremenila že takoj po pogovoru.

2. Moški imajo afere zaradi svoje negotovosti.

Mnogi moški obožujejo svoje žene in skupno življenje, prav tako so zadovoljni s spolnim življenjem, vendar pa se kljub vsemu videvajo še z drugimi ženskami. V tem primeru njihovo varanje nima nič opraviti s partnerko, ampak nakazuje na njihovo lastno negotovost in iskanje potrditve. Na tak ali drugačen način se počutijo negotovega in si morajo dokazati, da so še vedno atraktivni in privlačni, kar enostavno dosežejo z afero.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

3. Moški se poskušajo izogniti konfliktom v razmerju.

Izogibanje konfliktom je še en primer nezmožnosti ali nepripravljenosti za komunikacijo, ki je pri moških relativno pogosta. Namesto da bi z vami razpravljali o svojih čustvih ali potrebah, se bodo neprijetnim razpravam in pogovorom raje izognili in svoje občutke zatrli. Pogosto bodo v takšni situaciji poiskali tolažbo pri drugi ženski, kjer bodo nadomestili občutke, ki jim manjkajo v prvem odnosu.

Tako se obnašajo moški, preden prevarajo svojo partnerko

4. Moški iščejo pot najmanjšega odpora.

Z moške perspektive vas nima smisla vznemirjati ali postavljati vajinega odnosa na kocko z odpiranjem težkih tem. Navsezadnje morajo živeti z vami in se več dni ali tednov spopadati z morebitnimi negativnimi posledicami. Namesto tega raje poišče dodatno žensko, s katero doživi vse, česar z vami ne more. Po njegovem mnenju je to zmagovalno. On ostaja srečen, ker ste vi srečni in se ne zavedate, da obstaja težava. Življenje je dobro in se nadaljuje kot običajno.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash

15
110 SEK