4 ideje za kombiniranje blazerja

10. apr. 2024, ob 11.06
9
140 SEK

Čeprav gre za kos oblačila, ki je že dolgo del naših omar, pa v resnici veliko ljudi ne pozna vsestranskosti blazerja. Jasno je, da pomlad 2024 prinaša veliko novitet in zanimive predloge, kjer ima jakna oz. blazer temeljno vlogo in tako je postal ključni kos za ustvarjanje brezčasne, minimalistične, a predvsem funkcionalne garderobe.

Kot se je zgodilo s krojenimi hlačami – zelo elegantnimi hlačami, ki podaljšajo silhueto – se je blazer, ki izvira iz 19. stoletja, sčasoma razvijal in se prilagajal trendom trenutka ter postal temeljni element tako v profesionalnem kot v neformalnem okolju. To je posledica njegove vsestranskosti, saj je blazer oblačilo, ki se odlično prilagaja različnim slogom in priložnostim, posledično pa je postal popoln kos za vsakodnevno nošenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MANGO (@mango)

Kakšni so trendi za pomlad 2024?

Čeprav obstaja dizajn, ki bo mnogim postal najljubši – govorimo o suknjiču z označenimi ramenskimi blazinicami – obstajajo drugi slogi, ki so močni, na primer tisti z asimetričnimi kroji, zelo velikimi reverji, pa tudi tisti iz močnejših tkanin ali z drznimi potiski.

Tudi med glavnimi modnimi znamkami lahko najdemo najrazličnejše sloge. Vse od brezčasnih klasik z ravnimi linijami in oprijetimi vzorci do ‘oversized‘ stilov in nekonvencionalnih dizajnov, ki vsakemu stilu dodajo nek svoj, edinstven pridih.

Pravzaprav smo ob tednu mode v Kopenhagnu in Parizu na modnih pistah bili priča vsestranskosti blazerja, ki nas navdihuje z različnimi videzi. S tem lahko tudi potrdimo, da je to oblačilo brezčasno, ženstveno in vsestransko. Z manjšimi spremembami lahko na ogromno različnih načinov ustvarimo svojo lastno garderobo za to pomlad.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Z belo majico ali srajco

 

View this post on Instagram

 

A post shared by pioneercloset (@pioneercloset)

Ne glede na to, kako preprosto se zdi, bela majica ali srajca zagotavlja sproščen pridih, blazer pa tisto piko na i prefinjenosti, rezultat pa je aktualna in brezčasna kombinacija. Gre za eno najpreprostejših kombinacij, a hkrati zelo uspešno in priljubljeno.

‘Prevelik’ oversized blazer z jeans hlačami

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZARA (@zara)

Prevelik blazer ima zelo laskavo obliko z zavihkom in dolgimi rokavi, ki se popolnoma prilagajajo silhueti. Poleg tega daje blazerju sivkasta barva brezčasen videz, zaradi česar je ključni kos vsake garderobe.

Kombinacija s pleteninami

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZARA (@zara)

Ena od kombinacij, ki se spomladi največkrat pojavi, je nedvomno tista kombinacija blazerja s pleteninami, bodisi z volnenim puloverjem ali z jakno. Ta kombinacija poleg vsestranskosti in sodobnega stila združuje funkcionalnost s formalnim pridihom in je idealna možnost tako za odhod v pisarno kot za ustvarjanje vsakodnevnih outfitov.

Kot nadomestek plašča

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MANGO (@mango)

Blazer se lahko nosi tudi namesto plašča. Zagotovo se v vsaki omari najde vsaj ena taka jakna, ki jo lahko nosimo kot nadomestek sakoja. Ta vsestranski, brezčasen in avantgarden videz bo najverjetneje postal eden izmed bolj priljubljenih za razne modne urednike.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram

9
140 SEK