4 znaki zlagane ljubezni

24. feb. 2024, ob 08.37
12
120 SEK

Vzdrževanje dolgotrajnega, zdravega in ljubečega razmerja je vse prej kot enostavno. Potrebnega je veliko prilagajanja, strpnosti, sprejemanja kompromisov, reševanja konfliktov in empatije. Ko ste poskrbeli za to, da s svoje strani daste vse, kar lahko pripomore k dobremu razmerju, pa je čas, da začnete ramzišljati tudi o obnašanju svojega partnerja. Za vas smo pripravili seznam znakov, ki kažejo na to, da ljubezen vašega partnerja do vas ni najbolj iskrena.

Pomanjkanje čustvene intime

V razmerjih pogosto dajemo prednost seksualni intimi pred čustveno intimo. Kaj sploh je čustvena intima? Gre za nekaj veliko globljega od spolnosti, gre za to, da se dve osebi povežeta med seboj na unikaten način, si znata pokazati ranljivost, se znata razumeti in imata empatijo drug do drugega. Imata vez, ki je nekaj posebnega in zaznamuje zgolj njiju. Čustvena intima na tak ali drugačen način je ključnega pomena, da lahko govorimo o iskreni, zdravi ljubezni med dvema posameznikoma.

Razmerje ves čas deluje, kot da umira

@walidsjourney Relationship is dying #dating #love #fyp #relationship #divorce #breakup #fypシ゚viral #single #breakup #fypシ゚viral ♬ Sad Scene BGM Piano Instrument(313618) – HomeMadeGarbage

Normalno je, da imate občasno težave in konflikte, ni pa normalno, da so konflikti nenehno prisotni. Če se s partnerjem ne čutite povezani, si ne zaupate med seboj, se bojite določenih stvari ali pa prepogosto izkušate ljubosumje in negativne občutke, je to znak za alarm.

Veliko pred ljubeznijo stoji udobje

Dolgotrajna razmerja so pogosto velika cona udobja, iz katere ljudje nočejo stopiti. Namesto metuljčkov v trebuhu lahko pogosto čutite naveličanost in celo jezo, ne morete pa skleniti zaključka, da strasti v razmejru enostavno ni več. Če ste v razmerju samo zato, ker se bojite biti sami ali stopiti iz te cone udobja, to zagotovo ni iskrena medsebojna ljubezen.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Nihče se ne trudi za iskanje rešitev

Če se nihče ne trudi, da bi razmerje raslo, potem razmerje stagnira. Če ni želje po napredku, iskanju rešitev in sklepanju kompromisov, ne moremo zares govoriti o ljubezni.

@melrobbins Episode 36 | If you’re with someone who isn’t willing to put in the work or meet you halfway, it will never work out. No matter how much you work on yourself… if your #partner isn’t growing WITH you, you will OUTGROW that #relationship This is one of the many incredibly important lessons I’ve learned about relationships. And I’m diving into 6️⃣ of them on this episode of the #melrobbinspodcast “I Don’t Usually Share Advice Like This: 6 Lessons on Making Any Relationship Work” Listen now! in bio. #melrobbins #motivation #melrobbinspodcast #changeyourlife #mindset #createabetterlife #takecontrol #relationships #relationshipadvice #love #dating #marriage #datingadvice #couplestherapy #growth #growthpodcasts ♬ original sound – Mel Robbins

Pripravil: NaDlani.si; Foto: arhiv

12
120 SEK